Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az FC Sevilla fordított a városi derbyn és beérte a Realt – videóval

A spanyol La Liga hétvégi fordulója több rangadót is tartogatott. A szombati programban került sor a forduló első derbyjére, ami rögtön egy városi rangadót volt a Betis Sevilla és az FC Sevilla között. A vendéglátok a hétközi BL-ben  aratott győzelem után a városi rangadót is megszerették volna nyerni.

640x360_25165626gol-liga

Betis Sevilla – FC Sevilla 1:2 (1:0)
Helyszín: Manuel Ruiz de Lopera Stadion (Sevilla) Vezette: Del Cerro Grande
Gólszerzők: Durmisi (37.) ill. Mercado (56.), Iborra (76.)
Sárga lap: Tosca (45+1.), Piccini (87.), Martin (90+3.) ill. N’Zonzi (35.), Sarabia (43.), Pareja (90.)
Kiállítva:

Betis:Adan – Dumisi, Tosca (Martin 75.), Mandi, Pezzella, Piccini – Petros (Gutierrez 89.), Pardo, Ceballlos – Sanabria (Alegria 75.) , Castro.  Vezetőedző: Sanchez

Sevilla: Rico – Mercado, Rami, Pareja, Escudero – N’Zonzi, Nasri – Sarabia (Ben Yedder 46.), Vazquez (Iborra 46.), Vitolo – Jovetic (Correa 83.).  Vezetőedző: Sampaoli

A 24. fordulóban pikáns városi rangadóra került sor a Manuel Ruiz de Lopera arénában Sevillában. A két városi rivális 126. alkalommal feszült egymásnak. A Derbi sevillano-nak nevezett rangadón a piros-fehérek csapata az eredményesebb sevillai gárda, miután 43 győzelmet arattak a rivális zöld-fehérek ellen akik 28 alkalommal örülhettek. Pontosztoszkodás a sevillai csapatok rangadóján 20 alkalommal született. A hazaiak azonban nem túl jó előjelekkel várhatták a rangadót ugyanis a La Ligában zsinórban hét mérkőzés óta nem tudták legyőzni az FC Sevillát, legutóbb 2012-ben győztek akkor a piros-fehérek otthonában 2:1 arányban. 2014-ben ugyan legyőzte a Betis a városi riválisát, de az a nemzetközi porondon az Európa-ligában történt. A két csapat legutóbbi találkozójára a Sevilla otthonában került sor és Gabriel Mercado góljával 1:0 arányban győztek a piros-fehérek. Jorge Sampaoli irányítása alatt a Sevilla rendkívül remek szezont fut eddig a spanyol pontvadászatban, jelengleg ugyanis a bajnokság harmadik helyén állnak és csupán három pont a hátrányuk a listaveztő Real Madrid mögött. A hazaiak öt mérkőzés óta nem nyertek a La Ligában, legutóbb január 8-án a Leganes ellen hazai pályán 2:0-ra.

Az andalúziai derbyt a zöld-fehérek kezdték aktívabban, a találkozó első negyedórájában többször is veszélyeztették Rico kapuját. Az első komoly lehetőséget a 10. percben dolgozták ki a zöld-fehérek, Sanabria a bal oldalról érkező beadását nem sokkal a felső léc fölé fejelte. Öt perccel később ismét a hazaiak veszélyeztettek azonban Castro lövését a vendégek védelme blokkolta. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült és közel is jártak a gólhoz a Betis játékosai, előbb a 21. percben Petros lövését védte könnyedén Rico. A 26. percben a találkozó addigi legnagyobb helyzetét puskázta el a hazai együttes, egy beadását követően Mandi fejese a felső lécen csattant. A piros-fehérek nem igazán tudtak komoly lehetőséget kialakítani az első játékrészben, a hazaiak rendkívül szervezetten védekeztek és több helyzetük is volt. A 35. percben a vendégek játékosa N’Zonzi a tizenhatos előtt szabálytalankodott ami végezetesnek bizonyult, uganis a hazaiak dán játékosa gólra váltotta a megítélt szabadrúgást és a jobb alsóba küldte a zöld-fehérek vezető találatát.

640x360_25170419_dsc6370

Fordulást követően a piros-fehérek mestere Sampaoli kettős cserével próbálta felpörgetni csapata támadójátékát. Az 56. percben gyorsan egyenlített az FC Sevilla, egy pontrúgás követően Nasri remekül varázsolta Iborra fejére a játékszert akinek fejesét óriási bravúrral hárítani tudta a Betis kapusa a kipattanónál azonban már nem tudott csodát tenni Adan sem, és az őszi rangadó után tavasszal is betalált Mercado. A gól meghozta a vendégek támadó kedvét és a 60. percben Escudero lőtt a kapu mellé. Nem sokkal később a csereként beálló Ben Yedder is helyzetbe került azonban a francia elkapkodta helyzetét és fölé lőtt. A 76. percben már a vendégek voltak előnyben N’Zonzi javította hibáját és remek labdát jutattott középre amit Iborra a hálóba kotort. A gól után már a Betis nem tudott újítani és újabb vereséget könyvelhettek el Sanchez fiai. Az FC Sevilla pedig élt a lehetőséggel és ideiglenesen pontszámban beérte a Real Madridot.

https://www.youtube.com/watch?v=NM4LmoogIWE

Képek: laliga.es

O.G.