Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brighton és Newcastle, avagy verseny a Premier League-ért

A ma esti angliai rangadó miatt került összehasonlításra a másodosztályban az első két helyet elfoglaló Brighton, és a Rafael Benítez által irányított Newcastle United. Mindkét együttes jó eséllyel pályázik a feljutásra, de vagyon tényleg sikerrel veszik a hátralévő akadályokat az élen állók? Mindesetre ma mérföldkőhöz ér ez a két csapat, hiszen egymás játszanak rangadót a Championshipben.

_94864008_brighton

A Brighton a hazai pályán eddig megszerezhető 51 pontból 42-t gyűjtött össze! (forrás: bbc.com)

Jelenleg a Brighton csapata vezeti az angol másodosztályt az eddig szerzett 71 pontjával, ám a második Newcastle csak egy egységgel van lemaradva. Ráadásként ma este, magyar idő szerint 20:45-ös kezdéssel egymás ellen vív rangadót a két élen álló együttes.

Ennek apropóján érdemes egy kis esélylatolgatásba kezdeni!

A Championshipben, azaz az angol másodosztályban ma egyaránt 34. bajnokiját játssza a két élvonalba vágyó klub, ám ez a rangadó a 28. körben került volna eredetileg lebonyolításra. A Brighton lesz hazai pályán ma este, és az otthon játszó klub a legutóbbi 5 meccsét megnyerte, míg a Newcastle a legutóbbi hatot. A vendégek az Aston Villa ellen nyertek nemrég rangadót 2-0-ra, míg legutóbb csak ikszeltek (Bristol City ellen 2-2) a Szarkák. A hétvégén a Brighton 3-0-ra győzte le hazai környezetben a Readinget.

A két csapat “odavágóját” a liga 5. fordulójában rendezték meg, akkor Newcastle-ben a hazai klub győzött 2-0-ra. A Szarkák legjobb góllövője Gayle, aki eddig 20-szor volt eredményes a mostani bajnoki szezonban, és ezzel vezeti is a góllövőlistát. A Brighton legeredményesebb játékosa, aki eddig tizenhat alkalommal tudott betalálni. A Newcastle gólvágója azonban ma este nem léphet pályára ezen a fontos rangadón.

Ha csak a hazai pályán lejátszott meccseket vesszük alapul a ligában, akkor a Brighton a nyerő, amely 17 otthon lejátszott meccse során 42(!) pontot zsebelt be, és csupán 9 gólt kapott, 36 lőtt találatát ellenében. Idegenben azonban a Newcastle a legjobb – 16 meccséből vendégként 35 pontot gyűjtött Benítez alakulata, 27 gólt lóvé, 10-et kapva. Mindezt alapul véve egy döntetlen is kinézhet a mai meccsen, mindkét rivális elég kiegyenlített teljesítményt nyújt, de bármi megtörténhet a mai összecsapáson, az biztos, hogy sok izgalomra van kilátás.

A jó teljesítmények: a Newcastle a legutóbbi 6 meccséből 4-et megnyert, és csak 2 döntetlent játszott, míg a Brighton 3-szor nyert, 2-szer ikszelt, és becsúszott 1 vereség is.

championship-gfx_1iv2lcvv63tcc1v1augh7d3h8m

A Brighton and Hove Albion mutatói a bajnoki szezonban (forrás: goal.com)

Chris Hughton csapata 33 eddig lejátszott bajnokijából 21-t megnyert, és csak 3-at veszített el. 57 alkalommal talált be a Brighton, és csak 26-szor kapitulált. A klub ezzel az élen áll.

championship-gfx_p4bfmrtq29ho1tpfw9ujo4r7k

A Newcastle United mutatói a bajnoki szezonban (forrás: goal.com)

Rafael Benítez csapata 33 eddigi lejátszott bajnokijából 22-t megnyert, és 7-et veszített el. 54 alkalommal talált be a Newcastle, és csupán 27-szer kapitulált. A klub ezzel a második helyen áll.

championship-gfx_150cm0v8dyeeo1w2ax7huy6055

Harc a PL-ért (forrás: goal.com)

A bajnoki címért és főként a feljutásért nagy a harc, és hátra lesz még a rájátszás is. A Huddersfield lehetne a mai párharc nagy nyertese, ha döntetlen születik, persze a saját sikeréért van még dolga a 3. helyezettnek is, és persze még van egy pár csapat, amely a következő szezont a Premier League-ben kezdené meg.

Nagy Dávid