Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mario Götze súlyos betegséggel küzd – hivatalos

A 2014-es világbajnoki finálét eldöntő Mario Götze nagy visszhang közepette 2016 nyarán tért vissza nevelőegyütteséhez a Borussia Dortmundhoz azt követően, hogy a Bayern Münchennél eltöltött időszak nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezte. A középpályás mindössze 11 bajnokin lépett pályára idén, többször a keretből is kimaradt, a “hivatalos” tájékoztatások szerint pedig makacs sérülésekkel bajlódik. A gyenge produktum margóján egyre több kritika érte a 24 esztendős labdarúgót, ám a keddig bejelentést követően mindenki átértékelte az elmúlt hónapok eseménysorát, Lothar Matthäus pedig az elsők között volt, aki nyíltan elnézést kért Götzétől. 

FotorCreatedMario Götze régen és most, avagy a különbség jól látható

Hans-Joachim Watzke a BVB ügyvezetője és maga Mario Götze is megszólalt. A sportvezető elmondta, hogy a fiatal játékos súlyos betegséggel küzd, a gyógyulása pedig eltarthat egy darabig. Korábban a klub izomsérülésre hivatkozott a játékos kimaradásai révén, mostanra azonban már tudjuk, hogy Götze  anyagcsere-problémákkal küzd, a legfrissebb diagnózisok szerint pedig nem is edzhet – “Kezelés alatt állok, mindent elkövetek azért, hogy amilyen gyorsan csak lehet, újra edzhessek és segíthessem csapatomat a céljaink elérésében”

A játékost keményen kritizálók között volt az utóbbi hetekben a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya Lothar Matthäus, aki a hírt követően egyből bocsánatot kért és más alapokra helyezte a sajtón keresztül folytatott egyoldalú párbeszédet – “Ez egy kemény csapás. Az viszont jó, hogy már tudjuk az okát, így pedig kezelni lehet. Így már másképp kell értékelni Götze utóbbi időben nyújtott teljesítményét.”

A hírt a német Bilden keresztül osztotta meg a játékos, illetve klubja, a nívós szakportál pedig egy specialista véleményét is kikérte látatlanban – “Nem lehet pontosan tudni, hogy milyen betegsége van Götzének. A tünetek alapján különféle problémái vannak. Valószínűleg metabolikus myopathia. Ezek olyan betegségek, amelyek gondot okoznak az anyagcserében és az izmok megfelelő működésében”

A játékos pályafutása nem forog veszélyben, hiszen a betegség szinte minden esetben gyógyítható, ám hosszú út előtt állhat Götze, mire újra a pályán láthatják őt tündökölni a BVB és a Nationalelf szimpatizánsai.