Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán győztek az angyalföldiek a Dorog ellen

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Vasas – Dorog MK-nyolcaddöntő visszavágójáról. Honlapunk élő közvetítésben számol be a találkozó fontosabb momentumairól. 

vasas-dorog

A hazaiak az első, dorogi összecsapáson 2-1-es előnyre tett szert, ami előrevetíti a Vasas tobvábjutását, de a Dorogot sem kell leírni. Érdekesség, hogy ezúttal Póser Dániel kezd a fővárosiak kapujában, bekerült a kezdőbe a hétvégén csereként pályára lépő Szivacski Donát, illetve a Gyirmót ellen eltiltás miatt hiányzó Ádám Martin is. A vendégek a megszokott kezdőtizenegyükkel állnak fel.

90+1. perc: Itt a vége! Nyolc között a Vasas. Összesítésben 6-1.

90. perc: Egy perc a ráadás.

88. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Vasas a kaputól 17 méterre, Gaál Bálint lövése a lécről pattant vissza, Korcsmár pedig jócskán mellé lőtt.

84. perc: Emberhátrányban felyezi be a meccset a házigazda, miután Kleisz egy labdaszerzési kísérlet után megsérült, és már nincs cseréje Oenning mesternek.

78. perc: Gaál helyzeténél védett megint nagyot Zima Ádám.

Az elmúlt tíz perc nem hozott helyzetet, inkább mezőnyben zajlott a játék. A Vasasnak már nem sürgős, hiszen egyértelművé vált a továbbjutás sorsa. A védelemnek ugyanakkor figyelnie kellett, mert a ritka dorogi ellentámadások olykor veszélyt hordoztak.

68. perc: Gaál Bálint került helyzetbe, lövése lábon találta Zima Ádámot.

66. perc: Grabant Bence kapott remek kiugratást Perovicstól, ám hiába került ziccerbe, Póser jó ütemben lépett ki elé, és védte a lövést. Nagy helyzet volt.

60. perc: 11-es! Királyhoz passzolt Szivacski, előbbi betört a tizenhatosra, buktatták. A labda mögé Saglik állt, aki magabiztosan lőtt a jobbra dőlő Zima mellett a bal sarokba. 4-0

58. perc: Saglik adott jó labdát Gaálnak, aki lefordulva a jobb kapufát lőtte telibe.

Az előző körben a Videotont búcsúztatta a Dorog, míg a Vasas az ETO FC-t ejtette ki. 

Összesítésben már 5-1-re vezet a Vasas.

50. perc: A haramdik Vasas-gól is megszületett. Mahir Saglik csak begyötörte a gólját. Ezzel végleg eldőltek a nyitott kérdések. 3-0

48. perc: Folytatódik a találkozó. A hazaiak hármat is cseréltek: Ádám Martin, Remili Mohamed és Hangya Szilveszter lement, Király Botond, Gaál Bálint és Vida Máté folytatja. A Dorog Hartyán Dánielt cserélte le, helyén Sitku Illés folytatja.

45. perc: A szünetben két gólos előnyre tett szert, így magabiztosan várhatja a folytatást a Vasas.

43. perc: Ott a második. Fejpárbajt követően Kleisz Márk lőtt a bal alsó sarokba, ezzel alighanem eldőlt a továbbjutás kérdése. Hosszabbítás biztosan nem lesz. 2-0

42. perc: Remili-Hangya összjátékot követően Saglik került lövőhelyzetbe, ám ezúttal is blokkolták.

38. perc: Nem Saglik meccse eddig. Ezúttal magának csinált helyzetet, de aztán mintegy hat méterrel mellé perdített két védő között.

35. perc: Saglik kapott labdát, ziccerben vihette a kapura a játékszert, Zima azonban nagyon jó ütemben lépett ki a törk-német támadó elé, és védeni tudott.

34. perc: Az első dorogi lövés, ami elkerülte Póser kapuját, az elkövetője, Hartyán Dániel volt.

31. perc: Perovic adott be balról, a másik oldalon senki sem érkezett,

“Ügyes vagy Martin!” – szólt egy szurkoló summázata a Vasas középpályásának rossz passza után. “Ne hozzátok szégyenbe szegény Vasas-szurkolót.” Egyes meglátások szerint az amgyalföldiek négyet is rúghatnak ezen a délutánon. 

24. perc: Remili hozta helyzetbe Saglikot, aki azonban addig rendezgette a labdát, míg egy védő blokkolni tudott.

Az elmúlt percekben a meztőnyben zaljik a játék, a dorogiakremekül zárják a területeket, a Vasas egyelőre nem tud a kapu közelébe kerülni. 

13. perc: Szivacski lövése tévesztett alig célt.

Agresszívan letámad a Vasas, ám a dorogiak egyelőre – leszámítva a gólt – állják a sarat. 

11. perc: Megszületett a hazaiak vezető gólja, remek támadás végén Berecz Zsombor lőtt Zima kapujába. 1-0

8. perc: Saglik bonyolódott bele saját cseleibe, oda a lehetőség.

7. perc: Nagy védést mutatott be Zima Ádám, aki Ristevski próbálkozását tolta szögletre, ami veszélytelen volt, miután Kleisz fölé bombázott.

5. perc: Szivacski forgatott Ádámhoz, aki Hangyát hozta játékba, Saglik elől kifejelték a beadását.

3. perc: Szép hazai támadás végén Saglik emelte a védők mögé a játékszert, amit azomban Zima magához ölelt Remili elől.

1. perc: A Vasas kezdte az összecsapást.

Vasas – Dorog 4-0 (0-2) – Továbbjutott a Vasas 6-1-es összesítéssel.
Szusza stadion, vezeti: Nagy Róbert
Gólszerzők: Berecz (11.), Kleisz (43.), Saglik (50., 60., a másodikat 11-esből)
Sárga lapok:  D. Perovic (57.)
Kiállítások:

 

Vasas: Póser – Korcsmár, Korcsmár, Ristevski- Kleisz M., Hangya Sz. (Vida M., a szünetben) – Berecz, Szivacski, Ádám M. (Király B., a szünetben) Remili (Gaál B., a szünetben) – Saglik. Vezetőedző: Michael Oenning

Dorog: Zima – Berkó, Grabant B., Fekecs, Hauser – Vígh Á., Füredi, Hartyán D. (Sitku, a szünetben), Csató M. – Grabant P., D. Perovic (Farkas Á., 73.). Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gavalovits Sándor