Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Fontos Crystal Palace és Swansea győzelem; hét gól a Watford otthonában

Góláradatot hozott három délutáni meccs is a Premier League 27. fordulójában. A Swansea 5 gólos meccsen nyert, míg a Crystal Palace fővárosi derbin nyert a West Bromwich ellen. Eközben a Watford hazai pályán kapott ki a Southampton ellen azon a találkozón, amelyen 7 gól esett!

IMG_20170304_182645

Llorente volt csapata hőse, aki meccset nyert a Swansea számára, és keretbe foglalta góljaival a Burnley elleni bajnokit (forrás: twitter.com/premierleague)

Swansea – Burnley 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Llorente (12., 90+2.), Olsson (69.), ill. Gray (20. – büntetőből, 61.)

A Swansea a tabella végéről rugaszkodott volna előrébb a középmezőnybeli Burnley csapatát vendégül látva.

A 12. percben Mawson gólja nem sokon múlott, de a hazai játékos a kapufát találta el. Ám ugyanebben a percben még sikerült előnybe kerülnie a Swansea csapatának, melynek vezető gólját a spanyol Llorente szerezte fejjel (1-0). A 20. percben viszont jött az egalizálás, hiszen Gray a kezezés után megítélt tizenegyest értékesítette (1-1). Ezzel ki is alakult az első félidő eredménye.

A 61. percben Gray megszerezte saját maga és csapata második gólját, előnybe került tehát a Burnley (1-2). A 69. percben újabb egalizálást jegyezhettünk fel, Olsson mentette az állást döntetlenre (2-2). Ám nem ez lett a vége, még ha úgy is tűnt sokáig. Llorente is eljutott a duplázásig, a spanyol megint fejjel volt eredményes, és a 92. percben három pontot érő találatot szerzett csapata számára (3-2). Öt gól esett tehát a walesi városban, és ezzel a Swansea biztosan a 16. helyen zárja a fordulót, míg a Burnley a tizenkettedik.

West Bromwich – Crystal Palace 0-2 (0-0)
Gólszerzők: -, ill. Zaha (55.), Townsend (84.)

A Crystal Palace a kieső zónától távolodott volna a szintén londoni West Bromwich stadionjában a délután folyamán. A házigazda együttes a 8. helyről várta a bajnokit, tehát sokkal előkelőbb helyről, mint fővárosi riválisa.

Az első félidő komolyabb helyzet és gól nélkül ért véget, míg a folytatásban hamar jött az első találat. Az 55. minutumban Zaha szerzett előnyt a Palace javára! A labdát társa elé a francia Cabaye ívelte (0-1). A 80. percben Townsend küldött egy lövést a hazai kapura, de Foster védeni tudott! Ám négy perccel ezután már sikeres volt a Crystal Palace labdarúgója, kinek szólója végén kialakult a derbi végeredménye (0-2). Összességében kiegyenlített volt a játék mezőnyben, ám a West Bromwich kapura nem tudott veszélyes lenni annyira, mint városi riválisa.

Watford – Southampton 3-4 (1-2)
Gólszerzők: Deeney (4.), Okaka (79.), Doucoure (90+4.), ill. Tadic (28.), Redmond (45+2., 86.), Gabbiadini (83.)

A Watford otthonában igazi gólparádét láthatott a meccsre kilátogató publikum. Alig kezdődött el a bajnoki, és hamar örülhettek is a hazaiak, akik a 4. percben Deeney révén kerültek előnybe (1-0). Ezután Ward-Prowse a 13. percben egyenlítésre törekedett, de a hazai hálóőr, Gomes a helyén volt. Ennek ellenére a 28. minutumban Tadic megszerezte a Soton első gólját egy kipattanó után (1-1). A félidő hajrájában Tadic az előnyt is megszerezte volna a vendégeknek, ám a 43. percben védeni tudott Gomes. Ám így sem döntetlennel ért véget az első félidő, hiszen annak hosszabbításában a Redmond révén megszerezték a vezetést (1-2).

A folytatásban jött az igazi gólzápor, a második félidőben 4 találat is esett! A gólokra viszont szinte a hajráig kellett várni. A 79. minutumban Okaka betalált a vendégek kapujába, így megintcsak döntetlen lett az állás (2-2). A 83. percben az igencsak aktív Tadic vezetést szerzett volna a Soton számára, ám Gomes védett, viszont a kipattanót Gabbiadini váltotta gólja (2-3). Három perccel ezután Redmond duplázott, lökete pedig a léc alá szállt, ezzel már kettővel ment a vendég együttes (2-4). Doucoure a 94. percben még betalált – öt perccel becserélése után – a Watford részéről, de ezzel csak a végeredményt tette szorossá, a három pont a vendégeké lett (3-4). A Southampton 3 helyet lépett előre a taballán, és úgy tizedik, hogy csak 26 meccset játszott le eddig a bajnoki szezonban. A Watford ezt a kört már biztos, hogy a 13. helyen zárja.

Nagy Dávid