Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Sergio Ramos továbbfejelte a címvédő Realt – videóval

Kedden este megkezdődtek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágói. Elsőként a címvédő Real Madrid biztosíthatta be továbbjutását, miután a 3:1-es hazai sikerét köveőten Nápolyban léptek pályára Ronaldoék.

2447275_w1

S.S.C. Napoli – Real Madrid 1:3 (1:0)
Helyszín:
Stadio San Paolo (Nápoly) Vezette: Cakir
Gólszerzők:
Mertens (24.) ill. Sergio Ramos (52., 57.), Morata (90.)
Sárga: Allan (55.), Diawara (89.)
Kiállítás: 

Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel 6:2-es összesítéssel

S.S.C. Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (Rog 56.), Diawara, Hamsík (Zielenski 75.)  – Callejón, Mertens, Insigne (Milik 70.). Vezetőedző: Maurizio Sarri.

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Modric (Isco 80.), Casemiro, Kroos – Bale (Vazquez 68.), Benzema (Morata 77.), Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane.

A találkozó első percei a hazaiakról szólt, rendkívül aktívan kezdtek a nápolyiak és keresték a réseket a madridi védelmen,, de az első negyeódra komolyabb ziccert nem hozott. A madridiakat láthatóan nem érte váratlanul a nápolyiak nyomása és rendkívül szervezetten védekezett a királyi gárda. Az első komolyabb lehetőség a 13. percben a nápolyiak előtt adódott, Insigne távoli lövése azonban elkerülte a kaput. Az első negyedóra végén a madridiak is helyzetbe kerültek, Bale labdája után a második hullámhosszban érkező Kross lövése Reina kezei között kötött ki. 15 percnyi játék után megjegyezhető volt a hazaiak középen próbálták megbontani a királyi gárda védelmét több alkalommal is átlövésekkel, de nem sok sikerrel. A 17. percben a nápolyiak játékosa Hamsík került helyzetbe, de a szlovák középpályás lövése gyenére sikeredett és a kapu jobb oldala mellé szállt. A 24. percben egy tökéletes támadás után Hamsík hozta kihagyhatatlan helyzetbe az élete formájában futballozó belga Mertens-t aki meglőtte idei ötödik találatát a BL-ben és előnyhöz jutatta a hazaiakat. Öt perccel később Cristiano Ronaldo egyenlíthetett volna, a madridiak portugál sztárja már elvitte Reina mellett is labdát, de a hálóba mégsem jutott a játékszer miután a jobb kapufán csattant. A folytatásban is jóval aktívabb volt a Nápoly és sora dolgozták ki a helyzeteket, a 37. percben Ronaldo kapufájára Mertens is egy kapufával válaszolt, lövése a bal kapufán landolt. Ezt követően Hamsík kapott egy remek indítást, de védője utólérte és így a nápolyi játékos lövése gyengére sikeredett. A 41. percben ismét a hazaiak szlovák válogatott játékosa villant, de kiszorított helyzetből is kapura lőhetett azonban Navas zárta a bal alsó sarkot és hárítani tudott.

2447298_w1

Fordulást követően a Real Madrid aktívabb lett és Benzema került először helyzetbe a második játékrészben, a francia azonban csak az oldalhálót rezegtette meg. Még a félidő elején egyenlített a Real, ki más, mint a legfontosabb gólok szerzője Sergio Ramos fejelt a hálóba egy szögletet követően, a Real csapatkapitányának ez volt a 67. gólja a királyi gárda színeiben. Szűk negyedóra alatt aztán szertefoszlottak a nápolyiak továbbjutási álmai miután ismételten egy pontrúgásból kaptak gólt a hazaiak. Ezúttal nem balról hanem jobbról végezhetett el szögletet a címvédő Real Madrid és ezúttal is Sergio Ramos volt a befejező ember, ezzel megfordítva a találkozó állását. A gyors fordítás után a nápolyiak teljesen megzavarodtak és ezzel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A Real viszont több alkalommal is eldönthette volna a mérkőzés sorsát. A mérkőzés legvégén a csereként beálló Alvaro Morata állította be a végeredményt, ami azt jelentette a címvédő Real Madrid kettős győzelemmel 6:2-es összesítéssel került be a legjobb nyolc közé.

https://www.youtube.com/watch?v=EBDnU1NAWPE

https://www.youtube.com/watch?v=yk2KXSsj2_0

Képek: uefa.com

O.G.