Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Újabb kínos vereségbe futott bele az Arsenal! – videóval

Bár minden bizonnyal az első összecsapáson már eldőlt a továbbjutása sorsa, viszont ennek ellenére reménykedtünk abban, hogy Arsene Wenger illetve Carlo Ancelotti tanítványai izgalmas mérkőzést fognak egymás ellen vívni. Az Arsenal a Bayern Münchent látta vendégül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. 

2447322_w1

A mérkőzés első veszélyesebbnek mondható momentumára valamivel több mint tíz percet kellett várni, amelyet a hazaiak javára jegyezhettünk fel. Ekkor Theo Walcott kapott egy ígéretesnek tűnő indítást, azonban balszerencséjére a kapujából remek ütemben kilépő Manuer Neuer tisztázni tudott előle. A 13. minutumban ismét a hazai együttes veszélyeztetett, Oxlade-Chamberlain szögletét követően Olivier Giroud került helyzetbe, azonban a kísérlete végül csak a kapufát találta telibe. A 20. percben már megtörte a gólcsendet az Arsenal, miután Theo Walcott védhetetlenül a léc alá bombázott. A 34. minutumban ugyan ezzel a variációval próbálkozott az “ágyúsok” támadója, viszont a lövése ezúttal csak az oldalhálót érintette. A 45. percben Alexis Sánchez vállalt el egy szabadrúgást, a labda azonban pont oda tartott, ahol Neuer állt, így a vendégek portása könnyedén védett. 

A fordulás után gyorsan növelhette volna előnyét az Arsenal,  a 48. minutumban egy beívelést követően Olivier Giroud bólintott kapura, viszont a francia csatár fejese végül a léc fölé szállt. Az 53. percben büntetőt ítélt a játékvezető a Bayern München számára, miután Koscielny buktatta Robert Lewandowskit. Az “ágyúsok” csapatkapitányának először a sárga lapot mutatta fel a görög bíró, majd egy kicsivel később a pirosat. A tizenegyest pedig maga a sértett magabiztosan értékesíteni tudta. A 68. minutumban fordítani tudtak a bajorok, Alexis Sánchez volt határozatlan saját tizenhatosa előterében, melyet Arjen Robben használt ki. A 78. percben növelni tudta előnyét a vendég csapat, Douglas Costa csapta be egy higgadt csellel Mustafit, majd ezt követően jó 16 méterről kilőtte a hosszút. Nem sokkal később jött az újabb pofon, Alonso passza után Arturo Vidal emelte át Ospina felett. A 85. minutumban ismét a chilei villant, aki Costa átadása után gyakorlatilag az üres kapuba gurította be a labdát. 

Arsenal – Bayern München 1-5 (1-0) – Továbbjutott: Bayern München 10-2-es összesítéssel.
Helyszín: Emirates
Gólszerzők:
Walcott(20.) ill. Lewandowski(54., büntető), Robben(68.), Costa(78.), Vidal(80., 85.)
Sárga:
Walcott(39.), Koscielny(53.), Oxlade-Chamberlain(61.), Xhaka(79.) ill. Alaba(39.), Javi Martinez(44.)

Kiállítás:
Koscielny(54.) ill. –

Arsenal: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey(Coquelin 72.) – Walcott, Giroud(Özil 72.), Sánchez(Pérez 72.). Vezetőedző: Arsene Wenger.

Bayern München: Neuer – Rafinha, Javi Martinez, Hummels, Alaba – Vidal, Xabi Alonso – Robben(Costa 71.), Thiago(Kimmich 79.), Ribery(Sánches 79.) – Lewandowski. Vezetőedző: Carlo Ancelotti. 

https://www.youtube.com/watch?v=xQxxtYXpE7g&t=221s