Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chapecoense: Csoda a javából! – Két túlélő is a keretben!

A Chapecoense labdarúgócsapata benevezte a Libertadores Kupára a repülőgép-szerencsétlenséget túlélő két játékosát, Netot és Alan Ruschelt.

(Kép: goal.com)

A november végi, 71 ember életét követelő repülőgép-tragédia óta újjáalakuló Chapecoense immáron hivatalosan is a keretében tudhatja a tragédiát csodával határos módon túlélő, azóta a jelek szerint szépen épülgető két játékosát a hátvéd Netot, és a szélső Alan Ruschelt. Az említett két futballista bár még rehabilitációját tölti, mégis rajta van azon a 30 fős listán, melyet a Chape eljuttatott a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetségnek (CONMEBOL) a közelgő Libertadores Kupa rajta előtt.

Dél-Amerika legrangosabb kupasorozata március 8-án veszi kezdetét. A Chape ezen a napon Venezuelában a Zulia FC otthonában lép pályára, Neto és Ruschel nélkül, akiknek gyógyulási üteme fogja meghatározni azt, hogy pontosan mikor is térhetnek majd vissza a profi futballba.

Megjegyzés: A Chape három játékosa élte túl a repülőgép szerencsétlenséget. A kapus Jakson Follmann a fentebb említett két csapattársával ellentétben nem folytathatja pályafutását, mivel térde alatt amputálni kellett jobb lábát.