Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emery: “Tisztelnünk kell a Barcelonát!”

A Paris Saint-Germain vezetőedzője, Unay Emery határozottan, ám roppant mód szimpatikusan foglalt véleményt csapata Barcelona ellen Bajnokok Ligája visszavágója előtt.

(Kép: goal.com)

“Ugyan úgy megbízom a csapatomban, mint az első mérkőzés előtt! A célunk az, hogy a párizsihoz hasonló teljesítménnyel tudjunk előrukkolni. Hozzáteszem, egy pillanatig sem gondolom úgy, hogy a Barcelona ne érdemelné meg ugyan azt a tiszteletet, mint mondjuk az odavágó előtt!” – Kezdte a franciák spanyol mestere a hivatalos sajtótájékoztatón. “Ha valamit megtanultam a futballban edzői pályafutásom során, az az, hogy tisztelnünk kell az ellenfelet! Remek mérkőzésre van kilátás, egy csodás stadionban, egy kiváló csapat ellen! Az ilyen találkozók azok, melyek előrelendíthetnek egy klubot, így minket is!” – Tette még hozzá a párizsiak vezetőedzője.

“Felkészültünk a találkozóra! Tudjuk, hogy védekeznünk kell, de nem annyira, hogy ne legyen lehetőségünk támadni! Együtt kell szenvednünk a 90 perc során, de szeretnénk ellenfelünket is arra kényszeríteni, hogy igen is szenvedjenek meg ők is ellenünk!” – Folytatta Emery, kitérve arra is, hogy a hatalmas és nagyszerű Camp Nou atmoszférája miatt a Barcelona valóban előnyben lesz, de ez nem lehet meglepő, hiszen Párizsban fordított volt a helyzet. “A főszereplők továbbra is a pályán lesznek!” – Hangsúlyozta a 45 esztendős szakember.