Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emery: “Tanulnunk kell a hibáinkból!”

Unay Emery a Barcelona – PSG összecsapás után önkritikusan elmondta, neki és csapatának egyaránt az a legfontosabb most, hogy tanuljanak a vereségből és a sok negatív tapasztalatból.

(Kép: )

A Barcelona az egész futballvilágot sokkolta azzal, hogy az első mérkőzésen elszenvedett 4:0-ás vereség után a visszavágón a maga javára fordította a Paris Saint-Germain elleni párharc állását, miután 6:1-re nyert a Camp Nouban.

A már említett sokk fokozottan igaz a vesztes fél vezetőedzőjére, Unay Emery-re. A spanyol szakvezető csalódottan, ám önkritikusan értékelt a találkozót követően. “A Barcelona arra kényszerített bennünket, hogy nagyon mélyen védekezzünk, így letáborozhattak a tizenhatosunk előterében.” – Kezdte Emery mester értékelését a dráma meccs utáni sajtótájékoztatón. “A szünet után feljavultunk, volt egy hosszabb periódus, amikor úgy tűnt, mi irányítjuk a meccset. Ekkor megvolt a lehetőségünk arra is, hogy 3:2-re alakítsuk az eredményt, és lezárjuk a párharcot.” – Folytatta Emery, utalva a második félidő derekán a veszélyesebbnél-veszélyesebb francia kontrákra. A spanyol vezetőedző még hozzátette, elismeri, meg sem közelítették azt a teljesítményt, amit az első mérkőzésen nyújtottak, ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy nem igazán volt kibékülve a játékvezető ítéleteivel, különösen nem a Barcelona tizenegyeseit megelőző döntésekkel.

“Nagyon nagy esélyt szalasztottunk el! Az utolsó percekben teljesen elveszítettük mindazt, amit addig felépítettünk, a Barcelona pedig élni tudott az ölébe csöppenő lehetőséggel!” – Értékelte csapata utolsó 10 percben mutatott bizonytalanságát Emery. “Ez most egy nagyon nehéz időszak mindannyiunknak! A kiesésünk egyénenként és csapatként is borzasztóan negatív tapasztalat mindannyiunk számára, azonban fel kell állnunk, és tanulnunk kell a hibáinkból! Ez most a legfontosabb nekem, és a játékosaimnak is” – zárta mondandóját szimpatikusan a PSG vezetőedzője.