Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Payet elmondta, miért hagyta el a WHU-t!

Dimitri Payet a francia L’equipe-nek adott hosszabb interjújában alaposan megindokolta azon döntését, hogy januárban miért is hagyta el az angol West Ham United együttesét, és tért haza az Olympique Marseille együtteséhez.

(Kép: goal.com)

Hosszas huzavona után Dimitri Payet az angol West Ham United együttesének szerelését a francia Olympique Marseille mezér cserélte a januári átigazolási időszakban. A francia válogatott játékos saját elmondása szerint mindenképpen el akarta hagyni a “kalapácsosokat”. “Nem igazán volt vonzó számomra, hogy kisebb célokért küzdjek a Premiere League-ben. A csapat taktikáját sem igazán értettem, hiszen túlzottan is defenzívek voltunk, ez a rendszer pedig nem igazán feküdt nekem. Úgy gondolom az én játékom akkor a legjobb, amikor megvan a kellő szabadságom a pályán. Tudom, hogy sokan mondják, hogy dühös voltam, és összevesztem mindenkivel Londonban, ugyanakkor azt senki nem vetheti a szememre, hogy még ilyen körülmények közepette is ne igyekeztem volna a legjobb formámat hozni és keményen dolgozni!” – Így Payet a francia L’Equipe sportlapnak.

A 29 esztendős játékos kisebb betekintést is adott arról, hogy mi is volt szerinte a probléma egyik forrása a West Ham-nél. “A Hull City ellen játszottunk (december 17-én) otthon, és kínkeservesen nyertünk 1:0-ra úgy, hogy az ellenfél 4-szer is eltalálta a kapufát! A meccs után az öltözőben mindenki nagyon boldog volt, és örült a megszerzett három pontnak… Én csak ültem és azon gondolkodtam, hogyan örülhetünk ennyire, amikor a legjobb játékosunk a kapufa volt! Ekkor gondoltam végleg arra, hogy igen is változásra van szükségem, nem elégedhetek meg ennyivel!”Mondta Payet, aki hozzátette, a franciaországi Eb után már jelezte Slaven Bilic menedzsernek, hogy nem érzi jól magát a londoniaknál, ám akkor a West Ham kikötötte, nem fog megválni egyik legjobb és legértékesebb játékosától. “Tiszteletben tartottam a klub nyári döntését, januárban azonban közöltem mindenkivel, hogy távozni szeretnék. Tudtam az Marseille érdeklődéséről, nagyon örültem neki, ráadásul jól ismerem Rudi Garcia futballfilozófiáját, így biztos voltam a döntésemben! Most már egyedül az számít, hogy annál a klubnál játszhatok, ahol igazán szeretnék, és a családom is nagyon boldog, hogy visszatérhettünk Franciaországba! Tudom, hogy sokak szerint visszaléptem egyet, én azonban azt vallom, hogy erre nagy szükségem volt, új lökést adott mindez a karrieremnek!”Vélekedett a West Ham által az OM-nek végül közel 30 millió euróért eladott játékos.