Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Iago Aspas döntött a Depor ellen – videóval

A sokáig eseménytelenül zajló mérkőzésen kiegyenlítetten játszottak a csapatok, de végül a Celta Vigónak sikerült gólt szereznie. A Depor a meccs végére nagyon hajtott az egyenlítésért, de ez most nem jött össze nekik. 

w_900x700_19185113_mb_0369_edited

Forrás: laliga.es

Deportivo La Coruna – Celta Vigo: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Iago Aspas (74.)
Sárga lapok:  Luisinho (56.), Lux (76.), Mosquera (80.), Colak (90+3.) ill. Cabral (14.), Mallo (65.), Hernandez (83.), Sisto (86.)
Kiállítás:  ill. –

Az első félidő eleje igazán eseménytelen volt, az utolsó 10 percig nagyobb gólhelyzet nem történt. A Celta Vigo volt kisebb fölényben, de a hazaiak kapujára így sem voltak veszélyesek. Szabálytalanságokból viszont több volt, ami tördelte a játékot. A 38. percben végre történt valami, amikor egy nagyobb kavarodásnál Lux kapus a kapujától elég messze kiment, majd elesett, de a Celta így sem tudott helyzetet kialakítani. Ezt követően mire már visszaért Lux, akkor tudtak kapura lőni, de ezt már védte. A 40. percben a Depor került ziccerbe, amikor Bergantinos próbálta beadni a labdát, de a védők még időben blokkolták a lövést. A 43. percben megint  Bergantinos került a középpontba, most egy fejessel, de ez is elakadt egy védőben. Egy perccel később Wass lőhetett ígéretes szögből, de végül szögletre pattant  a labda.

A második félidő egy Depor helyzettel kezdődött. Borges szlalomozott át két védőn majd lőtt, de Sergio Alvarez hatalmasat védett. Kiegyenlítettebb volt a játékrész az elsőnél, ami viszont ismét eseménytelenséget eredményezett, két rosszul elvégzett szabadrúgáson kívül nem sok minden történt, majd a 74. percben a Celtának sikerült megszereznie a vezetést. Iago Aspas érkezett remekül Beauvue labdájára a kapu előtt, majd szép mozdulattal a jobb sarokba lőtte azt. A gól után feltámadt a Celta és védekezni kényszerült a Depor, bár a 86. percben Sergio Alvareznek is akadt védeni valója. Ezzel beindult a hazai csapat. Először a 87. percben egy szabadrúgás után egy Celta védőn pattant meg a labda, ami így csak éppen elkerülte a kaput, majd egy perccel később is a védőknek kellett felszabadítania. Hiába voltak fölényben a végére, az egyenlítés már nem jött össze a Depornak.