Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Megszerezte első pontját a Minnesota, fordított a Galaxy – videóval

Az észak-amerikai profiliga (MLS) 3. fordulójában az újonc Minnesota pontszerzést hajtott végre első két vereségét követően. Eközben a Los Angeles-i Galaxy idegenben tudott fordítani, és először nyerni a szezonban két vereséget követően.

IMG_20170319_090316

Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni Coloradoban (forrás: twitter.com/MNUFC)

A Colorado​ Rapids vendége volt hajnalban a Minnesota United. Az újonc klub nem kezdte túl jól a szezont, két vereséggel látogatott Howardék otthonába. Ez a meccs sem kezdődött kellemesen a United számára, hiszen a 17. percben Badji révén a Rapids került előnybe. A hazaiak játékosa a csapnivaló védelmi hibát használta ki (1-0). Az első félidőben ez az egy lövés talált kaput, de a Colorado mezőnyfölénye megnyugtató volt a hazaiak számára.

A fordulás után a mezőnyjátékbeli viszonyok nem, de az eredmény többször is változott. Hamar, már az 50. percben egyenlített a Minnesota! Ekkor Molino tizenegyesét nem tudta védeni Howard (1-1). Ráadásul 8 perccel ezután Thiesson beadását követően Ramirez fejese révén előnybe is került a Minnesota (1-2). Ám az öröm nem tarthatott sokáig, egészen pontosan egy percig, hiszen az 59. minutumban Hairston fejese ment be a vendégek kapujába Burch beadása után (2-2). A végéig már nem is változott az eredmény, annak ellenére sem, hogy a 70. minutumban a vendégeknél Davist kiállította a játékvezető. A Colorado három meccsen négy pontot szerzett, míg a Minnesota ugyanennyi összecsapáson szerzett egy pontot, vagyis a mai meccsen zsebelte be az újonc az első MLS pontját.

Colorado Rapids – Minnesota United 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Badji (17.), Hairston (59.), ill. Molino (50. – büntetőből), Ramirez (58.)
Kiállítás: – , ill. Davis (70.)

A Salt Lake otthonában az eddigi mindkét meccsén vereséget szenvedő Los Angeles lépett pályára. Hamar megszületett a találkozó első gólja, melynek a hazaiak örülhettek. A 18. minutumban Movsisyan nagy fejesgóljával került előnybe a Real (1-0). Túl sok örömük a hazaiknak ezután nem volt, hiszen első sárga lapját követően tíz perccel, a 44. minutumban a második ilyen figyelmeztetését is megkapta Beckerman, így emberhátrányba került a Salt Lake, de a szünetre még előnnyel mehettek a csapat tagjai.

A 69. percben jött az LA egyenlítő gólja. Ekkor Romney vágta be a labdát a léc alá Alessandrini szögletét követően (1-1). Ezután nem sokkal újabb gólpasszt osztott ki Alessandrini, és fordított a Galaxy! A 74. minutumban Boateng szerzett előnyt a vendégeknek (1-2). Volt több nagy lehetőség is még, és akár iksz is lehetett volna a vége, kimaradt egy ziccere a két Los Angeles-i gól között a hazaiaknak, ám végül a Galaxy örülhetett. Az LA ezzel első pontjait szerezte meg, két vereség után javítva, a Real Salt Lake pedig továbbra is egy ponttal áll.

Real Salt Lake – Los Angeles Galaxy 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Movsisyan (18.), ill. Romney (69.), Boateng (74.)
Kiállítás: Beckerman (44.)

Nagy Dávid