Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Neymar és Paulinho góljai a padlóra küldték Uruguayt! – Videóval

Brazília Uruguayban aratott magabiztos 4:1-es győzelmével megállíthatatlanul robog tovább az a 2018-as oroszországi Világbajnokság felé.

(Kép: Selecao Brasileira Twitter)

Habár Edinson Cavani korai góljával a Luis Suárezt és Fernando Muslera kapust eltiltás miatt nélkülöző Uruguay vezetést szerzett Brazília ellen Montevideoban, a “selecao” a folytatásban valósággal kiütötte az “urukat”. A brazilok csapatként futballoztak jól, mi több látványosan, és a Kínában légioskodó Paulinho ha nem is klasszikus értelembe vett mesterhármasával, valamint az egész találkozón ellenállhatatlan Neymar góljával szinte már könnyed győzelmet arattak.

Ahogy a brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite is megfogalmazta a találkozót követően, a brazilok egy valaminak nagyon örülhetnek! “Nem különösebben foglalkoztat az, hogy már hivatalosan kijutottunk-e az oroszországi tornára, vagy sem! Egyedül az számít, hogy végre szép focit játszunk!” – Így Tite, aki a selecao élén makulátlan mérleggel büszkélkedhet 7 selejtező-meccs után is. Brazília egyébként immáron hét ponttal vezet a második Uruguay előtt, és elnézve a válogatott formáját, már csak matematikailag nem biztosított világbajnoki részvétele!

Uruguay–Brazília 1–4 (1-1)
Centenáriumi stadion (Montevideo), Vezette: Patricio Loustau (argentin)
Uruguay: M. Silva – M. Pereira, Godin, Coates, G. Silva – C. Sánchez (A. Hernández, 77.), Vecino, Arevalo Rios, C. Rodriguez – D. Rolan (Stuani, 58.), Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabarez
Brazília: Alisson – D. Alvés, Miranda, Marquinhos, Marcelo – Casemiro – Neymar, Paulinho, R. Augusto (Fernandinho, 81.), Coutinho (Willian, 86.) – Firmino (D. Souza, 89.). Szövetségi kapitány: Tite
Gól: Cavani (9. – tizenegyesből), ill. Paulinho (19., 52., és a 90.), Neymar (74.)
Sárga lap: G. Silva (34.), Godin (65.), Coates (71.) illetve Casemiro (46.), Marcelo (57.), Alvés (61.)
Piros lap: –

Egy hosszabb összefoglaló a találkozóról:

https://www.youtube.com/watch?v=RWDr0lKlNrY

A dél-amerikai selejtezősorozat állása: