Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagelsmann: ”Arra kértem a játékosaimat, hogy ne hátráljanak meg”

Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk a Bundesligában szereplő Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim együttese szenzációs sikert aratott a címvédő és listavezető Bayern München ellen. A mérkőzésről részletesen ITT olvashatnak.

3E6818CF00000578-0-image-a-1_1490040412535

A Hoffenheim 29 éves szakembere igazi csodát vitt véghez a Hoffenheim együttesével mióta átvette Szalai Ádámot is soraiban tudó gárda irányítását. A Bundesliga hétközi fordulójában a Bayern München ellen arattak egygólos sikert Szalaiék hazai pályán. A magyar válogatott támadója csereként lépett pályára a mérkőzésen. A Hoffenheim a Bundesliga idei kiírásában jelenleg az előkelő harmadik helyet foglalja el többek között megelőzve a Borussia Dortmund együttesét is, és mindösszesen két vereséget szenvedtek Nagelsmann tanítványai az idei szezonban.

Kedd este éppen az aktuális listavezető és címvédő Bayern München adta meg magát a szezon egyik meglepetéscsapatának (a másik a Gulácsi Pétert folglalkoztató RB Leipzig). A mérkőzést követően a mindössze 29 éves Julian Nagelsmann elárulta a siker kulcsát a bajorok elleni 1:0-ás győzelem után. A mérkőzés egyik legjobbja a hoffenheimi Kramaric volt, aki Wagner mögött játszva számtalan esetben okozott komoly zavart a bajor védelemnek, és a győztes gólt is ő jegyezte.

„ Az első félidőben elsősorban a szoros emberfogásra építettünk, lezártuk a területeiket. Tudtuk, hogy a Bayern fel fogja tolni a védelmi vonalát, éppen ezért jó lehetőségeink nyíltak arra, hogy gyorsan kontrázzunk. Arra kértem a játékosaimat, hogy ne hátráljanak meg, sugározzanak erőt és határozottságot végig.”

Képek forrása: AFP/Getty Images, goal.com