Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Courtois: “Hazard BL-győzelemre vezethet minket!”

Az angol élvonalbeli Chelsea belga válogatott középpályása, Eden Hazard idén kiváló szezont fut azok után, hogy az előző éve meglehetősen csapnivalóra sikeredett kék mezben. Idei remek teljesítménye mellett nem is ment el szó nélkül honfitársa, Thibaut Courtois.

letöltésEden Hazard (fotó: ESPN)

A Chelsea belga válogatott kapusa szerint Eden Hazard a világ egyik legjobb játékosa, és a kékek számára létfontosságú, hogy ne engedjék el nyáron a 26 esztendős kiválóságot.

“Igen, meg kell őt tartanunk” – mondta Courtois az Evening Standard kérdésére válaszolva. – “Eden a világ egyik legjobbja. Jövőre a Bajnokok Ligájában fogunk szerepelni, és ha ott el akarjuk érni a céljainkat, hozzá hasonló klasszisokra lesz szükségünk. Ő BL-győzelemre vezethet minket!”

Nem véletlenül kérdezték Courtois-t Hazarddal kapcsolatban, ugyanis a napokban röppent fel egy pletyka, miszerint a Real Madrid 100 millió fontot se sajnálna a belga játékjogáért (ki-ki döntse el maga, elhiszi-e mindezt).
A Chelsea tízese egyébként ragyogó teljesítménnyel rukkolt elő szerda este, hiszen a londoniak az ő két góljával verték meg Pep Guardiola Manchester Cityjét, amivel újabb nagy lépést tettek az angol bajnokság megnyerése felé. Courtois eképpen kommentálta honfitársa produkcióját:

“Megmutatta, mekkora játékos, az első gólja például fantasztikus volt. Keményen dolgozik, mindig odateszi magát, és még a védekezésből is kiveszi a részét. Nagyon örülök annak, hogy ennyire remek szezonja van.”

Hazard minden sorozatot figyelembe véve idén 13 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki társainak.

Szerző: Draskovics Tamás