Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Folytatódik a bajnoki hajrá – előzetes

Hétvégén immáron a 32. fordulót rendezik meg a szigetországban, a Premier Leagueben. Óriási rangadók nem lesznek ebben a fordulóban, azonban a hajrába érkezve már minden meccs kulcsfontosságúnak tekinthető.

IMG_20170405_230308

Szombaton késői ebéd után a legnagyobb “üldöző” a Mauricio Pochettino vezette Tottenham nyitja meg a fordulót. A Spurs a Watfordot fogadja a White Hart Lanen, ahol idén még nem kapott. Mivel égetően kell a “Sarkantyúsoknak” a 3 pont, hogy ha tényleg komolyan gondolják a bajnoki címet, akkor ez a feladat “kötelező” lesz. Harry Kane játékára továbbra se számíthat az argentin menedzser, azonban mint látjuk nélküle is simán megmásszák az akadályokat. A legutóbbi 11 egymás elleni mérkőzésükből egyet sem nyert meg a Watford, ráadásul januárban hazai pályán szaladtak bele egy négyesbe. Nem merészség kijelenteni, hogy most sem Mazzari csapata a mérkőzés esélyese.

A négy órás meccsdömpingben pályán a Manchester City is, akik a hétközi forduló rangadóján a Chelsea ellen alul maradtak, így most már nem hogy a bajnoki cím úszott el, de a legjobb négybe kerülés is veszélybe került Guardiola csapatának. Az ellenfél a feltámadóban lévő Hull City lesz, akik foggal körömmel bent akarnak maradni, ám a 2 pont előnyük minden csak nem megnyugtató a Swanseaval szemben, így tehát nekik is óriási tétje van a mérkőzésnek. Ennek ellnére a manchesteri “kékek” a papírforma szerint az esélyesek, annak ellenére is, hogy a bajnokságban 4 mérkőzés óta képtelenek nyerni.

Nem úgy mint a Liverpool, akik viszont az utóbbi időben nagyon összekapták magukat és most már joggal reménykedhetnek a jövő évi BL indulásban is. Klopp csapata 5 mérkőzés óta veretlen, ezt a számot szombaton a Stoke otthonában nyújthatja 6-ra, ám ez nem tűnik egyszerűnek. Főleg úgy, hogy a hírek szerint sem Mané, sem Lallana, sem Henderson nem lehet ott a keretben. A Stoke még ugyan nem teljesen nyugodhat meg a bent maradást illetően, ám 8 pont előnyük tetemes, de nem lefutott. A mérkőzés esélyese a Liverpool, ám pokoli nehéz a Britanniaban játszani.

A napot a bajnoki cím fő várományosa az Antonio Conte vezette Chelsea zárja, akik a szerda este a City legyőzésével óriási lépést tettek a trófea felé. 7 pont az előnyük az üldöző Spurssel szemben, de most sem vár rájuk sétagalopp a Bournemouth otthonában. Eddie Howe csapata nincs rossz formában 4 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ráadásul szintén szerdán a Liverpool otthonából hoztak el 1 pontot. Ennek ellenére a londoni kékeknek ezt a mérkőzést erőből abszolválniuk kell.

2017.04.08. szombat:

13:30 Tottenham – Watford
16:00 Manchester City – Hull City
16:00 Middlesbrough – Burnley
16:00 Stoke – Liverpool
16:00 West Brom – Southampton
16:00 West Ham – Swansea
18:30 Bournemouth – Chelsea

Vasárnap aztán pályán a Manchester United, akik a Sunderlandhez látogatnak. Eldőlni látszik, hogy David Moyes csapata lesz a bajnokság egyik kiesője, mivel már 10 pontos a hátrányuk a még bent maradó Hullal szemben, nem teljesen reménytelen a helyzet, azonban ehhez minimum 1 pontra szükség lenne Jose Mourinhoék ellen. Amire az esély meg is van, mivel a “Vörös Ördögök” idén a döntetlenekben hisznek. A hét közben az Everton ellen már a 12. alkalommal pont osztozkodtak az idei szezonban, aminek (is) köszönhetően ismét visszakerültek a 6. helyre és egyre kevesebb az esély a jövő évi BL szereplésükre. Ám a menekülés a győzelembe itt is jó taktika lehet, amire mindezek ellenére Pogbaéknak van a nagyobb esélye.

A forduló “rangadóját” az Everton  és a parádés formában lévő Leicester “randevúja” adja a Goodisonból. A hazaiak még küzdenek a nemzetközi kupaporondért, míg a vendégek sorozatben megnyert 7. mérkőzésükért. Ranieri távozása jót tett Vardyéknak, ám ez a szezon már így is úgyis elúszott a tavalyi bajnoktól. Igazi 3 esélyes gól gazdag találkozónak lehetnek szemtanúi azok akik ezt a “csatát” választják.

2017.04.09 vasárnap:

14:30 Sunderland – Manchester United
17:00 Everton – Leicester City

Hétfő estére is marad még egy találkozónk, csak , hogy akkor se maradjunk csúcsfoci nélkül. Az úgy fest a gödörből kilábaló Arsenal a Crystal Palacehoz látogat. Wenger csapta szerda este parádés játékkal elintézte a West Hamet, így megszakította rossz sorozatát. Ám a Crystal Palace sem panaszkodhat, hiszen legutóbbi 5 meccséből mindössze a legutolsó Southampton ellenit vesztette el, ráadásul múlt hétvégén a Chelseat fektette két vállra Sam Allerdyce csapata. Ennek ellenére az “Ágyúsok” a találkozó esélyesei, de meg kell izzadniuk a jövő hét első napján a 3 pontért, de ez a BL indulásban való versenyfutásban kulcsfontosságú lehet.

2017.04.10. Hétfő

21:00 Crystal Palace – Arsenal