Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rashford: “Csak egy célom van az életben…” – levél felnőtt önmagához

A Twitteren tette közzé Marcus Rashford, hogy kiskorában milyen jövőt szeretett volna magának – a levél persze csak vázlatos, de így is megvan a bája.

rashford

A múltidéző, nosztalgikus visszaemlékezések mindenki életében ott vannak – kellenek is. Bizonyos életkort elérve, sok-sok nagy esemény után az ember hajlamos megállni egy pillanatra és visszapörgetni a dolgokat. Valószínűleg így tett most Marcus Rashford is, aki viszont még csak 19 éves, szóval az átlagnál valamivel hamarabb kezdett el ilyen dolgokon filózni. Ennyi idősen azért még elvileg nem sok minden lehetne, amit át kéne gondolnia, csakhogy ő az utóbbi időszakban igenis nagy lépéseket tett: egy ifijátékosból a Manchester United felnőtt futballistájává lőtte ki magát, aki még az angol válogatottban is ott van, ennek tetejébe pedig még gólokat is rugdos.

“Remélem szép jövőm lesz majd az iskolában és azon kívül is, különös tekintettel a futball-karrieremre. Másfajta életet szeretnék élni, büszkévé téve a családomat és mindenki mást is. Csak egy célom van az életben, hogy profi futballista legyek, remélhetőleg a Manchester Unitednél.” – így szólt Rashford levele, amit 11 évesen írt.

Talán nem túlzás kijelenteni azt, hogy – főleg a szakmai célokat illetően – sikerrel járt. Legalábbis több, mint 50 fellépése van már hőn szeretett klubja színeiben, közel 20 szerzett góllal. Vajon mi hol tartunk a saját gyerekkori terveinkhez képest?

Baranyai Balázs