Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Allegri csak a győzelemre tud gondolni

Ma este, két évvel a berlini BL-döntő után ismét összecsap egymással a Juventus és a Barcelona, de most a sorozat negyeddöntőjében. Luis Enrique már elmondta a gondolatait a sajtó munkatársainak, most pedig Allegri és Buffon osztotta meg a nyilvánossággal, hogy hogyan készülnek a meccsre. 

Forrás: Marca

A 2015-ös BL-döntőben a Barcelona 3-1-re győzte le a Juventust. Egyértelmű, hogy mindenképpen bosszút szeretnének állni a vereségért, és ezért az olaszok vezetőedzője, Massimiliano Allegri nem bízik a gól nélküli döntetlenben, így mindenképpen több gól szeretnének szerezni, mint a katalánok.

“Ki kell használni a Barcelona játékstílusát, hogy nagy teret hagynak meg hátul. Nem számít, hogy három vagy négy belső védővel fognak majd felállni, a cél, hogy mindenképpen jobbak legyünk náluk. Szerencsére ismerjük a játékukat. Akár győzünk vagy veszítünk a meccseken, csak arra szabad gondolni, hogy nyerni fogunk. Ha nem hiszünk benne, hogy le tudjuk győzni a Barcelonát, az első perctől kezdve le fognak mosni minket a pályáról. Ahhoz, hogy továbbjussunk, két nagyon jó mérkőzést kell játszanunk, és egy kis szerencsére is szükségünk lesz. Nem bízhatunk abban, hogy kétszer is gól nélküli döntetlent játszunk ellenük, aztán tizenegyesekkel továbbjutunk. Mindenképpen eggyel több gólt szerezni Barcelonánál.”

A Juventus csapatkapitánya és hálóőre, Gianluigi Buffon is részt vett a sajtótájékoztatón, ahol leginkább a Barcelona támadóhármasáról, illetve a 2015-ös döntőről beszélt, amiről nem őriz túl szép emlékeket.

“Egyértelmű, hogy ha olyan futballistáid vannak, mint Messi, Luis Suárez és Neymar, akkor nehéz nem a támadásra koncentrálni. Mindhárom játékos nagyon önzetlen, remek a hozzáállásuk a játékhoz, és örömmel futballoznak. Messi még soha nem lőtt nekem gólt, pedig többször kerültünk már szembe egymással, de mindig egy fantasztikus védelem volt előttem. Nem néztem vissza a berlini döntőt, de vannak olyan emlékeim arról a meccsről, amelyek bizakodásra adnak okot számunkra. Azóta változott kicsit a Barcelona játéka, a miénk viszont nagyon is sokat, és tanultunk az ott elkövetett hibákból. Papíron még mindig ők a jobbak, de mi is nagyon sokat fejlődtünk.”