Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A West Brom ellen is Firmino volt a Liverpool nyerőembere! – VIDEÓVAL

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 33. fordulójának vasárnapi játéknapján két mérkőzés került megrendezésre, elsőként a West Bromwich Albion – Liverpool összecsapás a birminghami Hawthornsban. A mérkőzés esélyese a Jürgen Klopp vezette ‘Pool volt, ugyanakkor a West Bromnál kevés masszívabb csapat van az idei Premier League-ben.

2017-04-16T131817Z_135350297_MT1ACI14779594_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-WBA-LIVFirmino fejel a WBA kapujába (fotó: premierleague.com)

A mérkőzés második percéig kellett várnunk az első helyzetre, ekkor Phillips lövésébe kis híján gólt érően ért bele Robson-Kanu. A mérkőzés várható képe hamar kialakult, a Liverpool járatta a labdát, míg a Pulis-csapat visszahúzódott saját térfelére, és a tizenhatos előterében remekül szűkítette a területet a vendégek támadói előtt. A 15. percben Coutinho a kezdőkörben szerzett labdát, majd Firminónak adta, a vörösök tizenegyese pedig centikkel lőtt a kapu mellé!
A 23. minutumban Chadli szerezhetett volna gólt, de egy remek beadás után nemes egyszerűséggel luftot rúgott az ötösön a belga. Egy perc sem telt el, de máris a másik oldalon történt esemény, Firmino ívelése után Coutinho tüzelt kapásból mellé.

Nem sokkal később Origi gondolt egyet, távolról bombázott kapura, de középre tartó kísérletét könnyedén hatástalanította Foster. A következő nagy ziccer Robson-Kanu előtt adódott, a 35. percben ugyanis sikerült kiugratni a walesit, de igen gyenge lövést adott le, így Mignolet fogta a labdát. Mikor már úgy tűnt, a játékrész hajrája különösebb lehetőségek nélkül elcsordogál, akkor azonban következett egy kiváló liverpooli szabadrúgás, Lucas belecsúsztatott, Firmino pedig a hosszún érkezve a kapuba fejelt! 0-1. Lélektani szempontból számukra kiváló pillanatban szerzett vezetést a vendég gárda.

A második félidő kezdetén nagyjából tíz percet kellett várnunk az első valamirevaló kísérletig, Origi vezette rá a védelem jobb oldalára a labdát, majd a hosszú irányába lőtt, de célt tévesztett a próbálkozással. Még nagyobb helyzetbe került azonban néhány pillanattal később James Milner, aki Firminótól kapott tanári labdát, de az ötösről, kapásból fölé bombázott. A 61. percben Firmino fejelt középre, Origi jött és gólt fejelt, de a brazil már lesen kapta a labdát, így annullálták a Liverpool gólját. Mindenesetre a második negyvenöt perc első fele egy olyan szakasza volt a mérkőzésnek, melyben a vörösök könnyűszerrel megduplázhatták volna előnyüket.

Pulis a félidő közepére minden cseréjét ellőtte, és a hajrában már a robusztus Salomon Rondonnal operált csatárposzton, de a WBA-nak sokáig így se futotta igazán nagy helyzetekre. Ám a 80. percben addigi legnagyobb lehetőségéhez jutott a West Brom épp Rondon passza nyomán: a venezuelai kiugratta Phillipset, azonban Mignolet remekül zárta a szöget, és bravúrral hárított! Az utolsó percekben már menetrendszerűen jöttek az ívelések a birminghamiektől, de a vörösök védelme minden kísérletet hatástalanított.
Sőt! A 92. percben Foster előrement egy szögletnél, ám a Liverpool megiramodhatott, hárman vitték egy védőre, a csereként beállt Moreno dönthetett volna, de az üres kapu mellé lőtt igen távolról. Végül ez nem bosszulta meg önmagát, a Mersey-partiak egy hihetetlenül parázs hajrá végén megőrizték egy gólos vezetésüket, megnyerték az összecsapást, és rendkívül fontos három ponttal gazdagodtak.

Premier League, 33. forduló:

West Bromwich Albion – Liverpool 0-1 (0-1)
Helyszín: Birmingham, The Hawthorns; Vezette: J. Moss
Gólszerző: Firmino (45+1.)
Sárga lapok: Brunt (45+1.), Robson-Kanu (49.), Evans (66.) ill. Lucas (72.)

West Brom: Foster – Dawson, McAuley, Evans, Brunt – Fletcher, Yacob (McClean 64.) – Phillips, Livermore, Chadli (Morrison 61.) – Robson-Kanu (Rondon 64.). Vezetőedző: T. Pulis

Liverpool: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Lucas, Can, Wijnaldum – Coutinho (Moreno 92.), Firmino, Origi (Sturridge 82.). Vezetőedző: J. Klopp

Videó a gólról:

https://www.youtube.com/watch?v=hcGt4T2FidQ