Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Az Atleti-szurkolók inkább kiesnének, minthogy újra a Reallal játsszanak finálét” – Schuster

Bernd Schuster, az egykori kiváló labdarúgó játékosként és vezetőedzőként is tagja volt a Real Madridnak. A német szakember most a Bajnokok Ligája kapcsán szólalt meg, hiszen szeretett csapata bejutott a legjobb négy közé, és jelenleg ellenfélre vár.

534987536-e1464619936913Az Atlético nem szívesen veszítene újra a Real ellen (fotó: Metro)

Az 57 esztendős Schuster a madridi illetőségű Marcának nyilatkozott, és szóba hozta a Real Madrid városi riválisát, az Atléticót.

“Van néhány Atlético-szurkoló barátom, és ők azt mondták nekem, hogy inkább kiesnének az elődöntőben, minthogy ismét a Reallal kelljen összecsapniuk egy fináléban” – mondta Schuster.

A korábbi Real-tréner szavainak akár lehet is némi valóságalapjuk, hiszen az elmúlt három esztendőben két BL-döntőt buktak el a királyi gárda ellen Simeonéék (2014-ben 4-1, tavaly 1-1 után, tizenegyesekkel). Így némileg érthető, ha nem túl jó szájízzel mennének bele egy újabb csörtébe a címvédővel. Ráadásul az idei bajnoki eredmények se az Atlético mellett szólnak, hiszen hazai pályán 3-0-ra kaptak ki Ronaldóéktól, míg idegenben 1-1-re végeztek velük.

“Én szinte biztos vagyok benne, hogy madridi derbi lesz az elődöntőben” – beszélt megérzéseiről Schuster. – “De a Real abszolút bizakodhatna, hiszen mélyebb a kerete, ami a szezonnak ebben a szakaszában kiemelkedően fontos. Persze ez nem mindig hoz sikert, de Zidane tudja, hogyan hozza ki a legtöbbet a csapatából.”

Nem kis dicséret ez Zidane-nak, hiszen egy olyan tréner mondja, aki megnyerte a spanyol bajnokságot a blancókkal, még 2008-ban. Nyilván a Real-drukkerek se bánnák, ha Schuster megérzései telibe találnának.

Szerző: Draskovics Tamás