Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vasas: Nem lesz nagy mozgás nyáron

Hosszú még az idény, hiszen hat forduló még hátra van a bajnokságból, és a Vasas jelenleg a dobogó megtartásáért küzd. Vancsa Miklós azonban már a nyári játékosmozgásról beszélt.

A válogatott Korcsmár minden bizonnyal távozik Angyalföldről.

A válogatott Korcsmár minden bizonnyal távozik Angyalföldről.

Nem lesz nagy jövés-menés Angyalföldön, minderről Vancsa Miklós ügyvezető beszélt a sportnapilapnak. Kijelentette, két-három húzóemberen kívül nem akarnak eladni senkit, de őket is csak akkor, ha versenyképes ajánlattal állnak eléjük. „Abban biztosak lehetnek szurkolóink, hogy három vagy annál több kulcsjátékost biztosan nem adunk el – vágott a közepébe Vancsa Miklós. – Egy, legfeljebb két meghatározó futballista távozására van esély, de nem azért, mert égetően szükségünk van a pénzre, hanem mert meg akarjuk mutatni a srácoknak, hogy a Vasasból is van előrelépési lehetőség.”

Emellett azt is biztossá tette, hogy a nemzetközi kupaselejtezők lezárultáig – amennyiben a piros-kékek érdekeltek lesznek – játékosokat biztosan nem adnak el. A kulcsemberekről semmiféleképp nem mondnak le a Vasasnál, csak a megfelelő feltételek mellett engedik el őket. „Ugyanakkor, ha érdekelve leszünk a nemzetközi kupában, augusztus harmincegyedikéig szinte biztosan nem engedünk el senkit, ám még egyszer mondom, két kulcsjátékosnál többről később sem mondunk le. Róluk is csak akkor, ha megfelelő ajánlat érkezik, ha látjuk, hogy házon belül vagy külső igazolással megoldhatjuk a pótlásukat, és ha a jövőjükre is garanciát vállal következő klubjuk. Nem vagyunk ostobák, nem romboljuk le, amit felépítettünk, pontosan tudjuk, hogy két-három futballista távozásával hat-hét helyet zuhanhatunk a tizenkét csapatos NB I-ben. A topfizetésekkel továbbra sem versenyezhetünk, de Jámbor János tulajdonosnak köszönhetően tisztességgel meg tudjuk fizetni az értékeinket.”

És ha már érdeklődők. Már most is vannak olyan labdarúgók, akikért kezdődő tapogatózásról hallani, illetve akad, akit már korábban is igyekeztek elcsábítani, de mégis maradtak. Kölcsönbe is csak úgy engedik a játékosokat a Vasastól, ha bizonyos feltételek teljesülnek. „Nem titok, az egyik fiatalunk korábban azért maradt, mert a másik klub nem tudta garantálni neki az állandó lehetőséget – fogalmazott ezzel kapcsolatban Vancsa Miklós. – Márpedig mi nem akarjuk, hogy kárba vesszen a tehetségekbe fektetett munka, hogy a magyar labdarúgás számára is értékes játékos padozzon. A vételár mellett a játéklehetőségre is garanciát kérünk az érdeklődőtől, így is védve fiataljaink érdekeit. Ha ezen a téren nem tudunk megegyezni, nincs üzlet. Jó példa erre Osváth Attila esete. A télen egy forintot sem kértünk a DVSC-től a kölcsönadásáért, ugyanakkor meghatároztuk a szerződésében, hány meccsen kell szerepeltetni a tavasszal – ha ez nem teljesül, a Debrecennek fizetnie kell. A futballista azonban stabil kezdő, biztosítva van a fejlődése, így mindkét fél jól jár”

Ami viszont biztosra vehető: Korcsmár Zsolt nyáron ingyen távozhat, miután lejár a kontraktusa. Miután a 24-szeres válogatott védőnek norvég menyasszonya van, így kézenfekvő, hogy vagy a norvég bajnokságban, vagy közeli pontvadászatban érdekelt együtteshez szerződik. „Korcsmár Zsoltot megértjük, nem szakmai okok miatt szeretne elmenni. Ugyanakkor már az ősszel jeleztem neki, ha meggondolja magát, fáradjon be az irodámba, és biztos lehet benne, hogy addig beszélgetünk, amíg meg nem egyezünk.”

Gavalovits Sándor