Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Hat meccses forduló jön, három nagy csapattal – ELŐZETES

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2016-2017-es kiírása már a hajrára fordult, azonban a 34. forduló ezúttal igencsak foghíjas lesz, mivel az FA-kupa elődöntői miatt négy mérkőzés elmarad. Ettől függetlenül néhány nagy csapatot láthatunk a pályán szombaton és vasárnap. Beharangozó következik!

pl20172

Premier League, 34. forduló

Április 22., szombat:

16:00 Bournemouth – Middlesbrough
16:00 Hull City – Watford
16:00 Swansea City – Stoke City
16:00 West Ham – Everton (Spíler TV)

A szombatot akár a kiesés elleni harc játéknapjaként is felvezethetnénk. Ugyanis a kiesőzóna által közvetlenül fenyegetett csapatok közül három is pályára lép ma! Egyikük a Middlesbrough, amely nemcsak fenyegetett, hanem jelen pillanatban kieső is, mivel a Premier League utolsó előtti helyén szerénykedik. Most a hazai pályán viszonylag erősnek mondható Bournemouth otthonában kellene bravúrpontokat szerezniük Agnewéknak, ugyanakkor Gestede és Valdés játéka kérdésesnek mondható.
A Hull City perpillanat éppen csak elkerüli a kiesőzónát – 17. a Silva-csapat – , de továbbra is győzelmek sorára van szüksége ahhoz, hogy bent maradjon. Ma a Watfordot fogadják a “tigrisek”, márpedig a Hull 8 győzelméből hetet hazai környezetben szerzett, ez pedig nem sok jót ígér Mazzarriék számára.
A 18. helyezett Swansea zsinórban három vereséget szenvedett el, így létfontosságú lenne Paul Clement csapatának számára, hogy a középmezőnyben helyet foglaló Stoke ne távozzon pontokkal a Liberty Stadionból.
A nap rangadójának a West Ham United és az Everton összecsapása tekinthető. Ugyanakkor mindkét oldalon számos sérültről beszélhetünk, ez pedig mind Slaven Bilic, mind Ronald Koeman vezetőedzőnek komoly gondot jelenthet. Az Everton jelenleg hetedik, ami Európa-liga-indulást jelenthet, ám a “karamellások” egy győzelemmel az Arsenal elé kerülhetnének, ami még akkor is némi nyomást jelenthetne az “ágyúsoknak”, ha tudjuk, ma estére három lejátszott bajnokival kevesebb díszeleg majd az ő nevük mellett.

1959916-41193805-2560-1440Lukakuék simán nyertek legutóbb a West Ham ellen (fotó: Eurosport)

Április 23., vasárnap:

15:15 Burnley – Manchester United (Spíler TV)

Ha a szombatot a kiesés elleni harc napjaként aposztrofáltuk, akkor a vasárnap vitán felül a Bajnokok Ligája-indulásért vívott csata napja. A tabellán 5. helyet elfoglaló Manchester United a hazai környezetben nagyon veszélyes Burnley otthonában vizitál, ráadásul egy 120 perces csütörtöki Európa-liga-mérkőzéssel a lábában. Tovább nehezíti Mourinhóék helyzetét, hogy Zlatan Ibrahimovic térdsérülés miatt nem áll rendelkezésre, és Rojo is kidőlt. Öröm az ürömben, hogy a két meccsen két góllal előrukkoló Marcus Rashford még több szerepet kaphat a hétvégén. Mindenesetre a BL-ért folytatott harc szempontjából létfontosságú lenne az MU számára, hogy három ponttal távozzon a Turf Moorról.

Manchester-Uniteds-Zlatan-Ibrahimovic-receives-medical-attention-after-sustaining-an-injuryIbra kiválása nagy érvágás a Unitednek (fotó: Mirror)

17:30 Liverpool – Crystal Palace (Super TV2)

A játéknapot és a csonka fordulót az Anfield Roadon zárják, ahol a Liverpool fogadja a Crystal Palace csapatát. Egy hónappal ezelőtt még biztosa mindenki országos egyesként jellemezte volna az összecsapást, ám azóta a Palace valóságos átalakuláson ment keresztül, elmúlt hét meccséből ötöt – köztük a listavezető Chelsea elleni idegenbelit és az Arsenal elleni hazait – megnyert, és csak egy alkalommal veszített. A Liverpoolnál ráadásul egész szezonra kidőlt Sadio Mané, így jóval nehezebb dolguk lehet Kloppéknak. Azon semleges nézőknek, akik kifejezetten szeretik a gólparádét, várhatóan örömet okoz majd az összecsapás, ugyanis a két együttes legutóbbi öt mérkőzésének mindegyikén született legalább három gól (utolsó találkozásuk alkalmával 6!).

Elmaradó meccsek:

Arsenal – Sunderland
Manchester City – West Brom
Leicester City – Tottenham
Chelsea – Southampton

A fenti négy mérkőzés az FA-kupa elődöntői miatt marad el, ugyanis szombaton Chelsea – Tottenham, vasárnap pedig Arsenal – Manchester City összecsapást rendeznek a Wembley Stadionban!

A Premier League állása:

Névtelen

A góllövőlista élmezőnye:

Névtelen2

Tabellák forrása: eredmenyek.com

Szerző: Draskovics Tamás