Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A Dallas megtörte a Kansas veretlenségét, az Atlanta idegenben nyert! – videóval

Ma hajnalban tovább folytatódtak a tengerentúlon az élvonalbeli küzdelmek az MLS-ben. A Dallas otthoni környezetben nyert újból, s egyben megtörte ezzel a Kansas veretlenségét, míg az újonc Atlanta is nyert, csak a United ezt idegenben vitte véghez.

IMG_20170423_111636

A Dallas a Kansas ellen is tovább robogott (forrás: twitter.com/MLS)

Az elmúlt szezon alapszakaszának győztese, az FC Dallas hazai pályán játszott az elmúlt hajnalban (magyar idő szerint), a texasi klub vendége pedig a Sporting Kansas City együttese volt.

Az első játékrészben nagy előnyt tudott kialakítani mezőnyjátékban, ám ezzel szemben kaput nem találtak a vendégek. Ugyanakkor a dallasi alakulat ötször is betalálhatott volna, hiába volt a hazaiknál kevesebbet a labda.

A 15. percben ugyan a vendégek kapujában kötött ki Urruti próbálkozása, de ezt statisztikailag nem vehetjük végül kapura lövésnek, ugyanis les miatt érvénytelen volt a találat. Urruti a 26. minutumban is próbálkozott, ekkor pedig közelről lőtt kevéssel fölé. A félidő hajrájában a vendégek kapusa, Melia védett nagyot, és maradt így iksz Lamah lövése után is.

A fordulást követően csupán 1-1 kaput eltaláló lövés esett, ám egy gól is összejött, amellyel el is dőlt a három pont sorsa!

A 77. minutumban a Dallas szerezte meg a mindent eldöntő gólt, miután Barrios beadását Figueroa fejese követte, a labda pedig a Sporting kapujában landolt (1-0).

Még a 82. percben a gólpasszt jegyző Barrios duplázta volna meg a hazai előnyt, de a labda ekkor mellé szállt.

A győzelem így is a Dallasé lett, amely ezzel továbbra is veretlen maradt, és 6 lejátszott meccsével nyugaton a második, úgy hogy az első Portland már 8 bajnokin van túl, és csak két pont a texasiak hátránya! Ezzel együtt a Kansas veretlenségi szériája megszakadt a szezonban.

MLS • 8. JÁTÉKHÉT
FC Dallas – Sporting Kansas City • 1-0 (0-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco, TX • 15.411 néző
Gólszerzők: Figueroa (77.), ill.

https://youtu.be/EheJ8XS2HPQ


Az utolsó ma hajnali meccsen a Real Salt Lake vendége az eddig elég jól teljesítő újonc Atlanta United volt.

A vendégek nem váratták meg sokáig szurkolóikat, hiszen már a 9. percben előnyt szereztek! Ekkor Villalba egy elhibázott kirúgását követő labdaszerzés után a kipattanót tette rá, majd a saját lövése is kipattant, de másodjára sikerrel járt (0-1).

Túl sok izgalom ezt követően viszont a szünetig már nem jött, így maradt az egygólos vendég előny.

A fordulást követően viszont szinte azonnal eredményes tudott lenni az Atlanta, ezzel megduplázva a klub előnyét! A 46. minutumban megint egy a kapus által kilőtt labda után jött a hazai hiba, majd Almiron passza után a jól tologató Asad lőtt az üres kapuba (0-2).

A szépítés viszont összejött a hazaiak részéről, amikor Rusnák távoli lövése akadt be a jobb alsóba a 69. percben (1-2).

A remény ezzel életben maradt a pontszerzésre a hazaiak számára. A 75. percben Plata meg is próbált szabadrúgásból egyenlíteni, de a labda a léc fölött suhant el.

Ráadásul a sok hosszabbítás sem a Real Salt Lake-nek kedvezett, Rimando pedig újabb gólt kapott. A 96. minutumban – a hosszabbítás utolsó percének elején – Brandon Vázquez tolta el kilépve a hazai kapus mellett a labdát, majd góllal debütált, és döntötte el a meccset (1-3)!

Újabb sikerének köszönhetően keleten a 4., csupán két ponttal elmaradva az éllovastól az Atalanta, míg a Real Salt Lake nyugaton a 6. helyen áll.

MLS • 8. JÁTÉKHÉT
Real Salt Lake – Atlanta United • 1-3 (0-1)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy, UT • 18.946 néző
Gólszerzők: Rusnák (69.), ill. Villalba (9.), Asad (46.), Vázquez (90+6.)

https://youtu.be/ZefscFbgps8

Nagy Dávid