Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A New York Red Bulls rangadót nyert, a DC United pedig ikszelt – videóval

A hajnali órák során is játszottak észak-amerika szerte a tengerentúli profiliga 8. játékhetének részeként. A New York Red Bulls a keletiek rangadóján nyert a Columbus ellen, így zárkózott a Crew mögé, míg a DC United is fontos meccset játszott – a washingtoni együttes idegenben tudott egy pontot szerezni.

IMG_20170423_111645

Sokat ért a New York Red Bulls mai győzelme! (forrás: twitter.com/MLS)

A New York Red Bulls a Keleti Főcsoport rangadóját játszotta a listavezető Columbus Crewt fogadva.

A hazaiak nem tétlenkedtek, hiszen már a 11. percben előnyt szerzett a New York-i gárda! Ekkor Muyl a Lawrence által betett labdát pördítette fel, majd rúgta be (1-0).

Majd a 35. perc végén Bradley Wright-Phillipset sodorták el a tizenhatoson belül, a New York pedig tizenegyest kapott! A pontrúgást Royer vágta be kegyetlenül a jobb felsőbe, ezzel megduplázva a hazai előnyt (2-0)!

Innentől kezdve a szünetig, majd azután sem született már több gól, igaz, helyzetek mindkét oldalon adódtak. A Red Bulls győzelme azt jelentette, hogy mostani riválisát pontszámban beérte keleten, és a második helyen áll a New York-i együttes.

MLS • 8. játékhét
New York Red Bulls – Columbus Crew • 2-0 (2-0)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison, NJ • 20.008 néző
Gólszerzők: Muyl (11.), Royer (38. – büntetőből), ill.

https://youtu.be/0ObalHorYJ4


IMG_20170423_111653

A nagy küzdelem vége csak döntetlen lett a New England Revolution – DC United meccsen (forrás: twitter.com/MLS)

A fenti meccsel egyidőben rendezték meg a New England Revolution – DC United találkozót is. Ez az összecsapás azért volt fontos, mert a két egymás ellen pályára lépő együttes egymás nyakán állt a Keleti Konferencia hátsó szekciója környékén, ezúttal pedig lehetőség nyílhatott volna az egyik klub feljebb lépésére.

A hazai New England a hétközben is pályán volt, akkor ikszelt a csapat (0-0 a San José ellen).

Hiába a hétközi meccs, a fáradtság jelei nem voltak láthatóak a Revolution tagjain, akik már az 5. percben előnybe kerültek! Ekkor a Kamara által tökéletesen beívelt kereszzlabdát fejelte be Nguyen egy szép akció nagyszerű befejezéseként (1-0)!

A vendégeknél ugyan kevesebbet volt a félidő során a labda, ám ez nem gátolta meg őket abban, hogy felvegyék a kesztyűt ellenfelükkel szemben. Ráadásul Harkes a 14. perc elején a hazai kapufát találta el a kavarodás után!

A hajtás pedig a vendégek részéről kifizetődött, ugyanis a 26. percben egalizált a DC United. Az egyenlítés Jeffrey lökete nyomán jött össze (1-1).

Ám nem érte be ennyivel a washingtoni alakulat, amely két perccel később már a fordítást is összehozta! Le Toux a jó indítást követően a kifutó kapus fölött lágyan pöckölte át a labdát, ami szépen gurult be a kapufa mellé a gólvonalon túlra (1-2)!

A 40. percben ismét közel járt a gólhoz a fővárosi csapat, hiszen Harkes újból a kapufát találta el, ekkor egészen pontosan a keresztlécet a fejese után!

A szünetig már több gól viszont nem esett, de izgalmas folytatásra volt kilátás.

Ám a fordulást követően bánhatták a kialakult helyzetet a vendégek, ugyanis a hazaiak egy DC United játékos góljával egyenlítettek!

A 48. perc legvégén jött a vendégek számára a baj, amikor a hazai szöglet után Franklin a saját kapujába talált közelről (2-2).

A 81. percben Kamara a meccset is megnyerte volna a haziaknak, ám a DC United és egyben Harkes példáját követve, fejese csak a kapufát találta telibe!

A vége négy gólos döntetlen lett tehát egy izgalmas meccsen, melynek végén egyik csapat sem lehetett túl elégedett, hiszen a lehetőségeik megvoltak a győzelemhez.

MLS • 8. JÁTÉKHÉT
New England Revolution – DC United • 2-2 (1-2)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough, MA • 16.594 néző
Gólszerzők: Nguyen (5.), Franklin (48. – öngól), ill. Jeffrey (26.), Le Toux (28.)

https://youtu.be/bihM0gSID7Q

Nagy Dávid