Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kilencgólos találkozón vesztett az Inter – VIDEÓVAL

Újra jelentkezik a Serie A futball szurkolóknál. Mégpedig nem is egy kis rangadóval. Magában a Fiorentina- Inter összecsapás is pikáns, de ha odavesszük azt is, hogy ez a két gárda fej-fej mellett halad és küzd az európai kupaindulást érő pozíciókért, akkor még inkább egy igazi futballcsemegének örvendhetünk. 

fiorentina-cropped_157oxqjghnz3p1loan184tmc0p

Fiorentina – Inter 5:4 (1:2)
Helyszín: Firenze, Stadio Artemio Franchi Játékvezető: Valeri (olasz)
Gólszerzők: Vecino (23., 64.), Astori (63.), Babacar (70.,79.) ill. Perisic (29.), Icardi (34., 88., 91.)
Sárga lap: Astori (75.), Sanchez (78.), Cristoforo (95.) ill. Handanovic (95.)
Piros lap:-

Fiorentina: Tatarusanu – Astori, Sanchez, Tomovic – Milic, Vecino, Badlej, Tello – Valero, Bernardeschi, Babacar Vezetőedző: P. Sousa

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Medel,Miranda, Nagatomo – Gagliardini, Kondogbia, Candreva, Mario, Perisic – Icardi Vezetőedző: S. Pioli

Egy igazi hullámvasútmenet volt az első félidő. Tíz percen keresztül az Inter nagyszerűen támadta le és fojtotta meg a hazaiak minden próbálkozását arra, hogy felhozzák a labdát. Majd ezt követően (gyanítom edzői utasításra) abbahagyták ezt és átengedték a “violáknak” a játék irányítását. Ők ezt köszönték is szépen. Megannyi támadást követően meg is szerezték a hőn áhított vezető gólt. Milic lapos beadására, Vecino érkezett és vágta fel a léc alá közvetlen- közelről. Ám a boldogság nem tartott sokáig. Egy labdaszerzést követően a labda Candrevahoz került, aki elrobogott a jobb szélen és miután elfektette Atorit a tizenhatoson belül, Perisichez passzolt, aki közelről nem hibázott. A hazaiak kicsit meg is zuhantak. Talán ennek volt a következménye, hogy alig pár percen belül megkapták a második találatukat. Icardit ugratták Sanchez  mellől. Az argentin szépen a hosszú alsóba rúgta el a labdát. 1:2. Ezért az őt őrző kolumbiait nem fogják megdicsérni. Bár igaz, hogy nem csak ez volt a hibája. Az egész félidőben gyengén futballozott.

A második félidőre pedig meg kell emelnünk a kalapunkat. Olyan produkciót láthattunk a két gárdától, ami ténylegesen ellentmond az olasz futball stílusának. Négy gólt rúgott csak a hazai gárda! Vecino, Babacar és Astori vezérletével úgy fordította meg a Fiorentina a mérkőzést 5:2-re, hogy a válogatott a támadó, Bernardeschi még egy büntetőt is rontott. Mondhatjuk, hogy a vendégek teljesen összeestek. A második és a harmadik “viola” gól között eltelt kerek 50 másodperc. A védelem átjáróház volt, a középpálya megszűnt. Egyetlen játékost lehetne kiemelni az Interből, az pedig a csapatkapitány, Mauro Icardi. Három gólt is szerzett a találkozón, ennél többet egy támadó nem tehet a csapatáért. Mindenesetre ezzel a Nerazzurri komoly bajba kerülhet. Amennyiben nyer a Lazio és a Milan is, sok-sok pontra lemaradnak Európától.

https://www.youtube.com/watch?v=hTxnjvs-vU8

Szerző: Borbély Szabolcs