Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felvidéki szakemberrel a folytatásban

Ugyan a klub még nem jelentette be, de több sajtóorgánum szerint hivatalosnak tekinthető, hogy Radványi Miklós személyében megvan az kövesdi edző.

radványi

Amint nemrégiben megírtuk, már nem Szivics Tomiszláv irányítja a Mezőkövesd-zsóry futballcsapatát. Szlovák lapok szerint már meg is van az új tréner Radványi Miklós személyében, aki legutóbb a Myjava együttesét irányította, ám a klub nehéz anyagi helyzete miatt visszalépett a szlovák élvonal küzdelmeitől. A szakember korábban dolgozott a Dunaszerdahely, de megfordult az KFC Komarno, az SK Senec, illetve a cseh Frýdek-Místek együtteseinél is. „A múlt hét végén kerestek meg a mezőkövesdiek, és rendkívül korrekt ajánlatot tettek. Ma délelőtt Budapesten találkoztam Tállai András klubelnökkel, aki nagyon közvetlen volt, elmondta, azt várják tőlem, hogy bent tartsam a csapatot az élvonalban. Gyorsan megegyeztünk, és 2018. június végéig szóló szerződést írtam alá. A délutáni edzést már én vezetem – mondta el a szlovákiai Új Szó internetes kiadásában Radványi, hogyan is került képbe Mezőkövesden. – Jó a játékosállomány, ám az utóbbi hetek kudarcai lelkileg nagyon megviselték a futballistákat, szinte a padlón vannak, az a feladatom, hogy felrázzam őket. A televízióban néztem az Újpest elleni, három-egyes vereséggel végződő hazai meccsüket, láttam, hogy min kellene javítani. Elődömnél több játékos nem a megszokott posztján szerepelt, ezen mindenképpen változtatok.”

S hogy mit remél a hátralévő négy fordulótól a tréner? „A keret tagjai közül Hudák Dávid a játékosom volt a DAC-nál, de Marek Strestíket, Tomás Tujvelt, Fótyik Dominikot és Peter Sulekot is jól ismerem. Kevés idő áll a rendelkezésemre a szombati, Honvéd elleni rendkívül nehéz hazai bajnoki meccsig. Bízom benne, hogy a listavezető ellen az eddiginél sokkal harcosabb csapat lép pályára.”

A kövesdiek jelenlen egyetlen pontra vannak a kiesőhelyen álló Debrecentől a nyolcadik helyen, és a hétvégén a listavezető Honvéd ellen lép pályára a borsodi alakulat.

Radványi Miklós pályaíve:

2003-2008 SV Langenleben (osztrák)
2008-2010 Dunaszerdahely (másodedző)
2010-2011 Dunaszerdahely
2011 SFM Senec
2012 KFC Komarno
2012-2015 Dunaszerdahely
2015 Gabcíkovo
2016 Frýdek-Místek (cseh)
2016 Spartak Myjava

Gavalovits Sándor