Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Szenzációs magyar győzelem, spanyol és olasz siker – videóval

Szerda kora délután kezdetét vette a 2017-es U17-es Európa-bajnokság Horvátországban. Az első játéknap a magyar labdarúgó-válogatott is megkezdte szereplését Franciaország ellen és szenzációs sikert arattak Szélesi Zoltán tanítványai.

2465080_w2

U17-es Európa-bajnokság, Horvátország

A-csoport, Rijeka

Törökország – Spanyolország 2-3 (2-2)
Helyszín: Stadion Rujevica (Rijeka) Vezette: Ouschan (osztrák)
Gólszerzők: Gunes (5.), Karaahmet (11.) ill. Gomez (24.), Ruiz (33.), Morey (72.)

Horvátország – Olaszország 0-1 (0-1)
Helyszín: Stadion Rujevica (Rijeka) Vezette: Verssimo (portugál)
Gólszerzők: Kean (78.)

Az első játéknap nem akármilyen mérkőzéseket hozott a halálcsoportnak kikíáltott A csoportban. Az előző torna döntése Spanyolország már az első nap pályára lépett a török válogatott ellen. A spanyolok kétgólos hátrányban is voltak már 11 perc után azonban a törökök így is pont nélkül zártak, miután 3:2-re fordítottak a spanyolok a Barcelona sztárjának Ruiz-nak a vezérletével, aki gólt és gólpasszt is jegyzett a találkozón. A csoport másik mérkőzésen a házigazda horvátok két perccel a vége előtt kapták a mindent eldöntő gólt és így vereséggel kezdtek Olaszország ellen.

2465152_w2

B- csoport, Zágráb, Velika Gorica

Skócia – Feröer-szigetek 2-0 (0-0)
Helyszín: Stadion Lucko (Zágráb) Vezette: Rumsas (litván)
Gólszerzők: Cameron (59.), Aitchison (68.)

Magyarország – Franciaország 3-2 (1-1)
Helyszín:  Stadion Radnik (Velika Gorica) Vezette: Massias (ciprusi)
Gólszerzők: Csoboth (38., 41.), Bencze (52.) ill. Gouiri (36., 80+4. büntetőből)

Az első játéknapnak magyar vonatkozása is volt, hiszen 11 év után Eb-résztvevő lett a magyar válogatott is. A mieink a nagy hagyományokkal és remek utánpótlással rendelkező Franciaország ellen léptek pályára Velika Gorica-ban. A franciák az első félidő végén vezetést szereztek Gouiri révén, de a mieink Csoboth Kevin révén szinte azonnal egyenlítettek. A második félidő elején pedig a magyar válogatott remek játékkal sokkolta a franciákat és az 52. percben már 3-1-re vezettünk Csoboth és Bencze remek góljaival. A mérkőzésen Ásványi Balázs remek védéseinek köszönhetően végül szenzációs győzelmet arattunk az esélyesebb francia válogatott ellen. A csoport másik mérkőzésén a Skócia hozta a papírformát és két góllal legyőzte Feröer-szigetek válogatottját.

Képek: uefa.com

O.G.