Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: Lipták hosszú ideig pihenhet

 A hétvégén kiállított Lipták Zoltán most jó pár fordulót lesz kénytelen kihagyni, hiszen az MLSZ mai ülésén öt meccsre eltiltották. Szintén diósgyőri játékos Nono szerette volna büntetését lecsökkenteni, de az MLSZ elutasított a kérést. A Fradi pályánál továbbra sem tudnak a bírók jó helyen parkolni, ezért most 500.000 Forint büntetést számláztak ki a zöld-fehéreknek. A Vasas elleni korábbi 300.000 Forintos büntetést pedig fenntartották, hiába próbálkoztak a zöld-fehérek a fellebbezéssel.

dvtk_-_haladas_2-1_0-1_liptak-dvtk-haladas-500x500Lipták tavasszal már nem játszik az NB I-ben.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága május 5-i ismét összeült s az alábbi határozatokat hozta:

– Lipták Zoltán (Diósgyőr), mert amikor a labda nem volt játékban, ellenfelével szemben sportszerűtlen módon viselkedett, majd kiállítása után a játékvezető személyére sértő kifejezést használt és a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel 5 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– A FEB tárgyalás megtartása után Jose Antonio Delgado Villar (Diósgyőr) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

– A FEB az FTC – Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért 500.000 Ft-os pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Diósgyőr – Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint a mérkőzés lefújás után a rend nem megfelelő biztosításáért (az öltözőbe vonuló játékvezetők megdobálása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB az Újpest – MTK mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél egyik játékosának és más sportszervezet szidalmazása), 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB tárgyalás megtartása után az FTC – Vasas bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-vel, mint visszaesővel szemben hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért kiszabott 300.000 Ft-os pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Endrődi Dávid