Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-ből szerezhet sztárcsatárt a Galata

Ezen a nyáron sem tétlenkedik majd a török óriás, újabb neves játékosokat készülnek majd szerződtetni. A Manchester City korábbi csillaga is ott köthet ki.

Kép: Daily Mirror

Kép: Daily Mirror

A spanyol AS adta hírül, hogy új befejező után néz a Galatasaray együttese, miután kiderült: Lukas Podolski elhagyja a klubot és Japánban folytatja majd pályafutását.

Egyelőre két névről lehet hallani a német támadó pótlásával kapcsolatban. Az egyik Jackson Martinez, aki nem olyan rég még az Atletico Madrid alkalmazásában állt, ám aztán hirtelen elment Kínába, a Guangzhou-ba pénzt keresni; a másik pedig Alvaro Negredo. Talán utóbbi érkezése lenne a nagyobb durranás és talán épp ennek bekövetkezésére is van a nagyobb esély.

Negredo 2013-ban hagyta el Spanyolországot és próbálta ki magát Angliában, a Manchester City-nél. Onnan először kölcsönben, majd végleg került a Valenciához, a komoly gondokkal küzdő klub azonban ebben a szezonban már nem számított rá, inkább odaadták kölcsönbe a PL-ben szereplő Middlesbrough-nak. Negredo idén 34 bajnokin 9-szer talált be, ami ebben a csapatban azért nem annyira siralmas teljesítmény – hamarosan talán egy másik gárda színeiben mutathatja majd meg, hogy nem égett még ki, továbbra is képes a kimagasló teljesítményre.

Az AS azt írja, hogy a Galatasaray már állítólag fel is vette a kapcsolatot Negredo ügynökével, ahogy Jackson Martinezével is. A török klub elnöke nem cáfolta ezeket a híreket. A sportigazgató Cenk Ergun ráadásul megerősítette, hogy a közeljövőben Madridba utazik, ahol feltehetőleg Negredo ügynökével tárgyal majd. Persze óvatosan fogalmazott: elmondása szerint több városba is ellátogat, Madrid csak egy ezek közül.

Felvetődött, hogy valaki más miatt utazhat esetleg a spanyol fővárosba, a Galata sportigazgatója viszont gyakorlatilag cáfolta a pletykákat. A sajtó ugyanis megszellőztette, hogy esetlegesen Fabio Coentrao érkezhetne a Real Madridból, ám Ergun egyértelműen jelezte, ilyen irányban nem gondolkodnak. Első sorban olyan pozíciókban néznek játékosok után, ahol az számukra szükséges – a baloldali védő esete nem ilyen.