Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Gól gazdag mérkőzésen nyert a Chelsea – videóval

 Fordulatos és gól gazdag mérkőzésen az immáron bajnok Chelsea legyűrte a Watfordot. Mindkét csapat felszabadultan játszott, aminek parádés játék lett a végeredménye. 

fabregas

Chelsea – Watford 4-3 (2-1)
Helyszín: Stamford Bridge Vezette: L. Mason
Gólszerzők: Terry (22.), Azpilicueta (36.), Batshuayi (49.), Fabregas (88.) ill. Capoue (24.), Janmaat (51.), Okaka (74.)
Sárga lapok: Ake (30.), Chalobah (58.) ill. Holebas (4.), Amrabat (11.), Prodl (83., 90+2.), Deeney (90+4.), Okaka (90+5.)
Kiállítva: ill. Prodl (90+2.)

Chelsea: Begovic – Ake, Terry, Zouma – Kenedy (Aina 75.), Chalobah (Fabregas 79.), Kante, Azpilicueta – Hazard, Willian – Batshuayi (Pedro 84.) Vezetőedző: A. Conte

Watford: Gomes – Mariappa, Prodl, Holebas – Amrabat, Cleverley, Behrami, Doucoure, Janmaat – Capoue (Deeney 90+1.)- Niang (Okaka 71.) Vezette: W. Mazzarri

A Chelsea immáron bajnokként pótolta a Watford ellen elmaradt találkozóját a Stamford Bridgen. Mivel igazi tétje már nem volt a találkozónak Conte egy viszonylag felforgatott csapatot küldött a pályára, ahol az idényben kevesebbet “használt” játékosok is főszerepet kaptak ezen az estén. Ennek megfelelően természetes a klublegenda a hétvégén búcsúzó John Terry is. És, hogy még szebb legyen ez a búcsú, góllal jelezte a “nagy öreg”, hogy lehet még számítani rá, ugyanis az ő góljával szerezte meg a hazai csapat a vezetést a 22. percben. Egy szöglet utáni kavarodás közepéből vágta be a hátvéd a játékszert Gomes kapujába. A gól azonban nem, hogy megfogta volna a Watfordot hanem felpaprikázta pket, oly annyira, hogy szinte a középkezdés után Capoue révén máris egyenlíteni tudtak. A francia középpályás épp Terryék összeszokatlanságát használta ki. Sokáig azonban nem örülhettek a vendég drukkerek, mivel a 36. percben Azpilicueta révén már újra a Chelseanél volt az előny. A spanyol védő, szinten szöglet után, egy rossz felszabadítást vágott be a vendég kapuba, ezzel 2-1-re alakítva az eredményt. Mozgalmas első félidő után vonulhattak a felek a pihenőre. A második játékrészt ismét a Chelsea kezdte jobban, olyan annyira, hogy megvolt a csapat 3. gólja. Batshuayinak mindössze 4 percre volt szüksége a szünet után. Aké volt önzetlen és jegyzet gólpasszt. Mazzari csapata azonban csak nem akarta megadni magát. Ismét két percet kellett várni a válaszra, ezúttal Janmaat szólójának vége lett gól. Nagyszerű egyéni megmozdulást volt a hollandtól, mellyel csapata újra visszajött a meccsbe. A 74. percben aztán az egyenlítés is összejött, a csereként beálló Okaka révén. A csatár tulajdonképpen első labdaérintésből gólt szerzett, ismét Terryék határozatlanságának köszönhetően. A mérkőzés végéhez közeledve helyzetek akadtak mindkét oldalon azonban gólt szerezni már csak a Chelseanek sikerült. Fabregas a 88. percben egy Willian passzt vágott be Gomes kapujába, ezzel megszerezve csapatának a 3 pontot. A végén még Prodlt második sárgája miatt kiküldték, ám ez már nem osztott nem szorzott.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: www.premierleague.com