Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: mélyen a zsebébe nyúlna Klopp, ők érkezhetnek?

Véget ért az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2016-2017-es idénye. A pontvadászat lezárultával pedig eldőlt, hogy az ötszörös BEK/BL-győztes Liverpool visszatér a Bajnokok Ligájába, két év szünetet követően. Ennek érdekében Jürgen Klopp, a vörösök menedzsere alighanem alaposan megerősítené a keretet.

Annál is inkább, mert a Liverpool az idei szezonban csupán Angliában vitézkedett, a bajnokság mellett az FA-kupában és a Ligakupában szerepelt még, nemzetközi megmérettetésekkel nem kellett megbirkóznia. Ennek ellenére a kiváló őszi kezdést követően – még az élen is álltak Kloppék – alaposan megtorpantak a vörösök úgy december-január környékén, februárra pedig biztossá vált, hogy egyik kupában se játszanak döntőt, a bajnokságban pedig maximum a BL-helyek valamelyikéért szállhatnak ringbe. A keret tehát szűknek találtatott, márpedig jövőre többes terheléssel kell számolnia Kloppnak a Bajnokok Ligája-indulásnak hála. Állítólag meg is kapja a szükséges erőforrásokat, 100 és 200 millió font közötti összeget költhet nyáron a német.
Ennek fényében jó pár nevet pletykálnak a Liverpoollal kapcsolatban, nézzük a legtöbbször felmerülő játékosokat!

Virgil van Dijk

letöltés(fotó: ESPN)

A Southampton középhátvédje aligha marad jelenlegi klubjánál, egész egyszerűen túl sok nagy csapat radarján szerepel, miközben a legjobbjait rendszeresen eladó “szentek” busás haszonnal adhatnák őt tovább. Annak idején 16 millió euró körüli összegért igazolt a skót Celtictől Southamptonba, most azonban a hírek szerint akár 50-60 millió fontot is kaphat érte az idei szezon 8. helyezettje. Angol sajtóhírek szerint Jürgen Klopp, aki mindenképpen megerősítené a védelmet, szívesen vinné Van Dijk-ot, ehhez vélhetően a Manchester City-vel kell ádáz harcot vívnia a piacon.

Ryan Sessegnon

Ryan-Sessegnon-783321(fotó: Getty)

A 17 esztendős angol utánpótlás-válogatott balhátvéd az angol másodosztályban szereplő, idén majdnem feljutó Fulham futballistája. Fantasztikus tehetségnek tartják, mindezt bizonyítja is, hogy ifjú kora ellenére 31 meccsen szerepelt idén a fehér-feketéknél, 7 gólt és 5 gólpasszt is összehozott. Viszont jó pár együttes vinné, a transfermarkt például az Evertonról és a Tottenham-ről is beszámol, a Telegraph újságírója, Chris Bascombe – aki a ‘Pool ügyeiben bennfentesnek számít – azonban Klopp első számú célpontjának tartja a bal bekk pozícióba. Persze felmerül a kérdés: egy posztra, ahol így is egy középpályást szerepeltetett egész szezonban Jürgen Klopp, tényleg egy 17 éves suhanc a megoldás?

Emil Forsberg / Naby Keita/ Timo Werner

b-rb-collage(fotó: mz-web.de)

A német első osztályú RB Leipzig különítményét érdemes együtt említeni, több okból is. Egyrészt nem igazán tűnik valószínűnek, hogy egy BL-szereplő klubtól három játékost is elcsábítsanak a vörösök, ugyanakkor mindhárom név sokszor előfordul a Liverpoollal kapcsolatos átigazolási pletykák között.
Forsberget leginkább télen boronálták össze a vörösökkel, ám akkor végül is maradt Lipcsében. Létezik egy adat, amelyben a 25 éves szélső valósággal félelmetes, hiszen 30 meccsen 22(!) gólpasszt adott társainak, ami a topligák mindegyikét tekintve is kiemelkedő adat. Emellett – csak úgy mellékesen – 8 gólja is van azért…
Többek között Bascombe is megírta, hogy a középpályára igen erős célpont a guineai válogatott játékos, Keita. Klopp eddig is előszeretettel igazolt a Bundesligából, és a 22 millió euróra taksált Keitát állítólag mindenképpen megszerezné. A nagy munkabírású játékos 32 meccsen 8 gólt és 8 gólpasszt szorgoskodott össze a német ezüstérmes Leipzig színeiben.
Timo Wernert, az RB Leipzig német válogatott csatárát a Bundesliga egyik legtehetségesebb támadójának tartják, 21 évesen stílszerűen 21 gólt szerzett idén a német élvonalban, ez az adat alá is támasztja, hogy nem kutyaütő a srác. Elévülhetetlen érdemei vannak a fehér-pirosak második helyében. Ráadásul Bascombe szerint akadnak klasszis csatárok a piacon, akikkel tárgyalásban áll a Liverpool. Akár Werner is lehet az egyikük!

Alex Oxlade-Chamberlain

1956082-41117125-2560-1440(fotó: eurosport.com)

Ismét csak egy sokat járatott pletyka. Az nagyon valószínűnek tűnik, hogy Oxlade-Chamberlain elhagyja az Arsenalt, hiszen szerződése 2018 nyarán lejár, hosszabbításról pedig szó sincs. A középen és szélen is bevethető angol válogatott játékost állítólag nagyon is szívesen vinné Klopp, és a BL-szerepléssel vonzó alternatívát kínálhat a 20 millió euróra becsült 23 esztendős labdarúgónak. Idén 44 meccsen 6 gólt és 11 gólpasszt hozott össze Chamberlain.

Mohamed Salah

mohamed-salah_1nw6wam1r5aie1qimszw613neh(fotó: goal.com)

A villámléptű egyiptomi szélső neve már évekkel ezelőtt is felmerült a vörösökkel kapcsolatban, akkor azonban állítólag hiába tett érte ajánlatot a Liverpool, Salah a Chelsea csapatát választotta. Ott azonban megbukott, a Fiorentinát érintve pedig jelenlegi klubjához, az olasz AS Romához vezetett a útja. Itt jelenleg abszolút alapember a 24 éves játékos, ebben a szezonban 40 meccsen 19 gólja és 15 gólpassza van, ami kiváló mutató! Kontráknál életveszélyes, remek bal lábbal rendelkező futballistáról beszélünk, és ezt a hírek szerint Klopp értékeli is, Bascombe arról ír, hogy egyik elsődleges célpontja a támadóharmadba. Persze kérdéses, hogy az AS Roma egyáltalán elengedné-e egyik legjobbját, és ha esetleg igen, mégis mennyi az annyi..?

Julian Brandt

2016-11-08T154314Z_121621394_MT1ACI14665848_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-TOT-LEV(fotó: squawka.com)

Zárásként egy ifjú német válogatott játékos, a 21 éves Julian Brandt szerepel a listán, aki a német élvonalbeli Bayer Leverkusen támadó középpályása. A támadóharmadban bárhol feltűnhet a hirtelenszőke futballista, igazán sokoldalú spílernek számít. Angol sajtóhírek szerint potenciális célpont a Mersey-partiaknál, de megemlítik, hogy akár a német rekordbajnok Bayern Münchennel is megütközhet érte a ‘Pool. Az pedig nem lenne egyszerű menet. Idén 40 meccsen 4 gólt szerzett Brandt, ami nem kiemelkedő adat, viszont eljutott 11 gólpasszig. Értékét 20 millió euróra taksálja a transfermarkt.

Persze az angol liga negyedik helyezettjével kapcsolatban sok más név is felmerült, mi ebben a cikkben csak a “legdivatosabbakat” gyűjtöttük egy kalap alá. Egy dolog biztosnak tűnik: aktív nyarat produkál majd a 18-szoros angol bajnok.