Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca Londonból venne védőt – de melyiket?

Jobboldali védő kerestetik a Barcelonánál, a katalán klub jelenleg is nagy erőket mozgósít a probléma megoldására. Két jelölt már biztosan van, de egyikük megszerzése sem lesz sétagalopp.

Kép: sportskeeda.com

Kép: sportskeeda.com

Arról már elég régóta cikkeztek a nagyobb sportújságok, hogy a Barcelona szeretné visszacsábítani magához Hector Bellerint, az Arsenalban berobbanó, de korábban a Barcában nevelkedő villámléptű védőt. Ez ügyben a helyzet mit sem változott, Bellerin továbbra is az egyik legfőbb célpontja a bajnokságban második helyen végző gárdának.

Ami viszont talán újdonság, hogy vannak más nevek is, akik felmerültek ezzel a pozícióval kapcsolatban. A Dailymail arról írt, hogy Ernesto Valverde kinézte magának a Chelsea bekkjét, Cesar Azpilicuetát.

Nem csoda, hogy szemet vetettek rá. A spanyol védő az elmúlt években szép csöndben az egyik legjobbá vált a posztján, Conte irányítása alatt kirobbanthatatlan lett a Chelsea védelméből és a bajnoki cím után most már a BL-re készülhetnek.

Épp ezért a londoniak nem aggódnak: magabiztosan állítják, hogy nem hagyja el őket a spanyol, még a Barca kedvéért sem. Ezt a vonalat erősíti maga az érintett is, aki állítása szerint remekül érzi magát az angol fővárosban.

2020-ig köti szerződés a kékekhez és rengeteget fejlődött eddigi ottléte alatt. Anno a Marseille-től hozta el a Chelsea szinte aprópénzért, ez az üzlet most már biztosan mindegyik fél számára jól jött ki. Azpilicueta beilleszkedett, jól beszéli a nyelvet, a családja is megszerette Angliát és persze a fizetés sem kevés – miért váltana?

Habár egy régebbi interjúban már felvetették neki a Barca érdeklődését és ő akkor elismerően szólt a gránátvörös-kékekről (“Ha összeboronálnak a Barcelonával, az azt jelenti, hogy jól játszol”); nem feltétlenül néz ki úgy, hogy épp most akarna távozni.

A Chelsea nem akar megválni tőle, ahogy Bellerintől sem az Asrenal – márpedig ha ők nem jönnek, akkor bajban lehet a Barca. Vajon sikerülhet valamelyiküket megszerezni a nyáron?