Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kibújna bőréből az Arsenal, rekordösszeg a Monaco csillagáért?

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) érdekelt Arsenal épp a minap jelentette be hivatalosan első nyári igazolását (ide kattintva olvashattok erről), és máris új pletyka kering az éterben Arséne Wengerékkel kapcsolatban. Hogy mennyi a valóságalapja, annak megítélését az olvasóra bízzuk, de mindenképpen érdekes.

letöltésMbappé (fotó: ESPN)

Kylian Mbappé, a francia bajnok AS Monaco 18 esztendős csatára vitán felül az idei szezon legnagyobb felfedezettje. Fiatal kora ellenére alapembernek számít a hercegségieknél, és elévülhetetlen érdemei vannak nemcsak a bajnoki cím megszerzésében, hanem a Bajnokok Ligája elődöntőjéig tartó menetelésben is.

Nem csoda, hogy sok elitklub látná szívesen soraiban a franciát, eddig leginkább a spanyol Real Madridról lehetett olvasni Mbappé kapcsán. Most azonban francia lapértesülések új nevet dobtak terítékre, nevezetesen az Arsenalét. A londoniak állítólag igen komolyan gondolják a nyári erősítéseket, hiszen bő másfél évtized után lemaradtak a Bajnokok Ligája-indulásról, és ezt még egyszer nem akarják átélni arrafelé. Így hát a hírek szerint Arséne Wenger, az “ágyúsok” menedzsere nem sajnálna világrekordot jelentő összeget sem az ifjú szupersztárért, állítólag 120 millió fontot tenne le a monacói vezetőség asztalára Mbappé játékjogáért cserébe!

A hírt kéretik óvatossággal kezelni, mindenesetre a pletykának némi alapot szolgáltat az is, hogy Arséne Wengert és az Arsenal vezérigazgatóját, Ivan Gazidist lencsevégre kapták Nizzában, amely város Monacótól 20 kilométerre található.
Az szinte biztosnak tűnik szakértők szerint, hogy a piros-fehérek csatárt akarnak igazolni a nyár folyamán. Lehet, hogy Mbappé lesz a végső befutó?

Arsene-Wenger-and-Ivan-Gazidis-spotted-in-NiceGazidis és Wenger Nizzában (fotó: Mirror)