Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: a Liverpool kiszállt a So’ton-védőért folytatott harcból!

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a sok elitklub által körülrajongott középhátvéd, az angol élvonalbeli Southampton csapatát erősítő Virgil van Dijk állítólag meghozta döntését, és a Liverpoolhoz szeretne szerződni. Azóta viszont nem várt fordulatot vett az ügy…

2016-12-31t170137z-126205297-mt1aci14714731-rtrmadp-3-soccer-england-sou-wbaVan Dijk mégsem lesz a ‘Poolé? (fotó: indeksonline.net)

Történt ugyanis, hogy a Southampton váratlanul előállt egy ötlettel, miszerint feljelenti a Liverpoolt az angol bajnokság (Premier League) vezetésénél. Ennek az volt az oka, hogy a “szentek” álláspontja szerint a vörösök több dologban is szabályt szegtek, miközben Van Dijk leigazolásáért harcoltak. Angol sajtóértesülések szerint Jürgen Klopp személyesen találkozott a holland védővel, még mielőtt a Mersey-parti klub felvette volna a kapcsolatot a Southamptonnal és a játékos ügynökével.

Ezt követően olyan pletyka is felröppent, mely szerint a piros-fehér csíkosok 75 millió fontra emelték a Van Dijkért elvárt összeget, tehát alapos gondolkodásra késztették volna nemcsak a ‘Poolt, hanem a 25 éves játékosért versengő más klubokat is.

Tegnap este azonban váratlan dolog történt. A Liverpool FC hivatalos közleményben jelezte, kiszállnak a Van Dijkért folytatott harcból. Íme a közlemény szövege:

“A Liverpool Football Club szeretné kifejezni sajnálatát az elmúlt napok médiaspekulációival kapcsolatban, melyek a Southampton Football Club bizonyos játékosának esetleges átigazolásáról szóltak. Elnézést kérünk a tulajdonostól, az igazgatóságtól és a Southampton szurkolóitól a Virgil van Dijkot érintő félreértések miatt. Tiszteltjük a Southampton helyzetét és megerősítjük, hogy mindenfajta érdeklődést megszüntetünk a játékos iránt.”

Több mint valószínű, hogy a vörösök ezzel a közleménnyel egy esetleges szankciót igyekeznek elkerülni az angol szövetség részéről. Kérdés, a “szentek” vajon megelégednek-e ennyivel, vagy tovább ütik a vasat a bajnokság vezetőségénél? Akárhogy is, ritkán látható blama ez a Liverpool részéről, és Jürgen Kloppnak valamint az LFC illetékeseinek mielőbb meg kell találniuk a kellemetlen helyzet megoldását. Annál is inkább, mert ezzel kiszemeltjüket a konkurens Chelsea és Manchester City elé lökték.