Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL-t megjárt támadót igazolt a svájci bajnok – hivatalos

A svájci bajnok FC Basel együttese hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a holland Vitesse 28 esztendős holland támadóját aki az Eredivisie-ben idén 20 gólig jutott. 

2017_06_14_ricky_16h00m46s_0002_sg

Az idén jubileumi 20. bajnoki címét ünneplő Basel együttese hivatalos honlapján jelentette be, hogy megszerezte a Vittese holland válogatott támadóját Ricky van Wolfswinkelt. A 28 esztendős támadó három évre kötelezte el magát a svájci bajnokhoz. A Basel a hírek szerint megközelítőleg 5 millió eurót fizet a holland támadóért.

Van Wolfswinkel profi pályafutását a Vitese együttesében kezdte ahol két szezont töltött el, majd a szintén holland Utrecht együtteséhez igazolt. A 28 esztendős támadó 2011-ben a portugál Sporting játékosa lett ahol két szezon során 86 mérkőzésen lépett pályára a lisszaboniak színeiben és 42 gólig jutott. 2013-ban a PL-ben szereplő Norwich City szerződtette ahol nem igazán találta meg számításait a gólerős támadó és két szezonja során mindössze egy gólt szerzett 28 mérkőzésen. Ezt követően két szezont is kölcsönbe töltött el, előbb a francia Saint-Étienne majd a spanyol Real Betis együttesében. 2016-ban végül visszatért Hollandiába a Vitesse együtteséhez ahol profi karrierje kezdődött és 37 mérkőzésen 23 gólig jutott a 28 esztendős holland támadó.

Kép forrása: Basel hivatalos honlapja