Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es eb: Vereséggel kezdett a házigazda – VIDEÓ

Útjára indult a labda az U21-es Európa-bajnokságon. A nyitónapon a házigazda Lengyelország Szlovákiával, míg Svédország Angliával mérkőzött meg.

19238101_1357852224264512_1266072144402158599_o

Svédország U21 – Anglia U21 0:0
Gólszerzők: – ill. –

Csalódnia kellett azoknak, akik azért látogattak ki a svéd-angol utánpótlás Európa-bajnoki mérkőzésre, hogy gólokat lássanak. A két együttes a mai összecsapáson ma igazán fukarul bánt a találatokkal. A 16. percben Anglia próbálkozott először, azonban a svéd kapus jól lépett ki, és időben semlegesítette az akciót. A félidő hátralévő részében mindkét együttes próbálkozott még, azonban a célzással gond akadt mindkét oldalon, mivel a kaput nem igazán találták el.

A második játékrészben Svédország mutatott nagyobb erőt. Pawel Cibicki az 57. percben hajszál híján előnyhöz juttatta hazáját, azonban a labda a keresztlécen csattant. A 80. percben meccslabdához jutott Svédország, miután Benjamin Chilwell szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Linus Wahlqvist elpazarolt egy hatalmas lehetőséget, mivel a kapu közepébe, egyenesen a hálóőrhöz lőtte al labdát. Több lehetőség nem is született ezen az összecsapáson, így mindkét válogatottnak be kellett érnie egy-egy ponttal.

Lengyelország U21 – Szlovákia U21 1:2 (1:1)
Gólszerzők: Lipski (1.) ill. Valjent (20.), Safranko (78.)

Hamar előnybe került a házigazda lengyel válogatott a Lublin arénában. 1 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Lipski fejjel szerezzen egy találatot. A beadás Kedziora érdeme volt. A 20. percig tartott ki a gyorsan megszerezett egy gól. A szlovák válogatottból Chiren került lövőhelyzetbe, ám ő inkább átpasszolta a lehetőséget Valjent-nek, aki ki is lőtte az alsó sarkot. Egy félidőt követően döntetlenre állt a találkozó.

A 48. percben Frankowski szlalomozott be a szlovák kapu elé, azonban középre tartó lövését a hálóőr semlegesíteni tudta. A 67. és a 68. percben volt nagyon aktív a szlovák támadósor. Először szabadrúgásból, majd beadásból próbálkoztak. Balszerencséjükre a védők mindkét alkalommal résen voltak. A 78. percben Safranko juttatta előnyhöz a szlovák válogatottat. Ez a gól 3 pontot ért, így a házigazdák vereséggel kezdték a tornát hazai közönség előtt.

https://www.youtube.com/watch?v=ZiI8ohKLwsc

Névtelen

kép: UEFA U21 Facebook

Nagy Gábor