Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Irány az NB I” – Az MTK új igazolásával beszélgettünk

MTK_logo_uj

A tavaly az NB I-ből meglepetésre kieső MTK Budapest több játékos leigazolását is bejelentette már. Talán a legjobb igazolásnak Gengeliczki Gergő tűnhet, aki kiemelkedő szerepet vállalt tavaly Soroksáron az NB II-ben. A hórihorgas belső védő egy interjú keretein belül mesélt arról miért döntött a váltás mellett és arról, hogy mik a céljai az új csapatával

– Június 16-án jelent meg az a hír a Soroksár SC hivatalos oldalán, hogy elhagyod a csapatot és az MTK-hoz szerződsz. Miért döntöttél a távozás mellett? Voltak esetleg más kérőid is, akár az NB I-ből?

– Az MTK-nál láttam meg azt a lehetőséget, hogy minél hamarabb az élvonalban szerepeljek, valamint szimpatikus volt a vezetőedző és a vezetés hozzáállása az esetleges érkezésemhez. Hál Istennek a tavalyi szezon, de akár mondhatom az elmúlt másfél évet is, elég jól sikerült Soroksáron, és ennek köszönhetően voltak más kérők is, viszont mint említettem, az MTK volt a legszimpatikusabb az összes közül.

– Alapemberként 36 mérkőzésen szerepeltél és belső védő létedre háromszor is eredményes tudtál lenni a mögöttünk álló szezonban. A feljutás kicsúszott a kezetekből, hogyan gondolsz vissza erre a periódusra?

– Az, hogy a Soroksár a 4. helyen végzett tavaly, jó teljesítménynek számít. Ha a teljes bajnokságot vesszük figyelembe, akkor valamilyen szinten csalódottságot érez az ember. Sokáig a saját kezünkben volt a sorsunk, ami akár szebb is lehetett volna. Jött a csapat életében egy rossz sorozat, amiből elég nehezen tudtunk kilábalni. Így utólag elmondható, hogy nem is sikerült. Ezt pedig az ellenfeleink könyörtelenül kihasználták.

– Az MTK a 2016/17-es szezon egyik kiesője volt az NB I-nek. Sokan úgy gondolják, hogy rögtön vissza is juthat az élvonalba. Milyen reményeket fűztök ehhez?

– Amikor meghoztam a döntésemet, fő szempont volt, hogy minél hamarabb az élvonalban szerepelhessek. Úgy gondolom, hogy ennek elérése a szezon végén sikerülhet.  Szeretnék alapembere lenni hosszútávon egy ilyen patináns klubnak, mint az MTK.

IMG_8381

Gengeliczki Gergő éppen új szerződését szignózza 

– Új csapat, új közösség és új szurkolók. Mennyire lesz nehéz beilleszkedni ebbe az új közegbe?

– Úgy gondolom, hogy az első, amit a társak és a szurkolók is észrevesznek az a hozzáállás és az alázat. Ha ezt pozitívan értékelik, akkor a beilleszkedés is könnyen fog menni. Én ezen leszek maximálisan.

– Kit tartasz jelen pillanatban a legnagyobb riválisnak az NB II-ben?

– Több csapat háza tájáról is hallani, hogy erősítenek. Véleményem szerint a Nyíregyháza, a Zalaegerszeg, a Gyirmót és a Kisvárda mindenképp az élmezőnyhöz fog tartozni, de ez még nagyon messze van. Egyelőre ezek még csak esélylatolgatások mindenki részéről.

– Ha most szezon előtt ki kellene tűznöd egy célt magad elé, mi lenne az?

– Irány az NB I, lehetőleg bajnokként!

Szerző: Szabó Róbert