Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kína: Fabio Capello edzői karrierje mélypontján

Suning-football-club-logo_2A 71 esztendős olasz edzőlegenda Fabio Capello még mindig aktív, jelenleg Kínában dolgozik, ám edzői pályafutása mélypontján van. Korábban háromszor regnált az AC Milan, kétszer a Real Madrid, egy-egy alkalommal pedig a Juventus és az AS Roma kispadján. Megtapasztalta, hogy milyen BL-t nyerni vezetőedzőként, emellett pedig mindegyik felsorolt csapattal bajnokságot tudott nyerni. A Serie A-ban hétszer, míg a La Ligában kétszer ért fel a csúcsra. Irányította az angol válogatottat, majd az orosz “szbornaja” élén megbukott. A Jiangsu Suning vezetőedzőjeként pedig könnyen lehet, hogy ugyanez vár rá…

Capello nagy tervekkel vette át a Jiangsu Suning kispadját. A csapat idén az AFC Bajnokok Ligájában indult, a sorozat megnyerése mellett pedig a kínai élvonalban is a dobogó valamelyikének megszerzése volt a célkitűzés. Ehhez képest a BL-ből kiestek, a bajnokságban pedig a dobogó helyett a kiesés elkerülésééért küzdenek.

Teixeira mellett megszerezték a brazil válogatott egyik kiválóságát, Ramires is azon labdarúgók körét erősíti, akik engedtek a pénz mámorának. Álomfizetés az van, a pontok és a győzelmek viszont elmaradnak a Super League tavalyi ezüstérmesénél.

A BL-ben sikeresen vették a csoportkört, viszont a nyolcaddöntőben a szintén kínai Shanghai SIPG nagy falatnak bizonyult. Hulk kétszer vette be a kapujukat és egy gólpasszt is kiosztott az oda-visszavágós párharc során. Mindemellett pocsékul rajtolt a csapat a bajnokságban, ez a forma pedig ki is tart. Egy fordulóval a féltáv előtt mindösszesen 9 pontja van Capello együttesének, mely ezzel utolsó előtti, azaz kieső helyen tanyázik.

Capello

Fabio Capello arcán mostanság kevésszer ül meg a mosoly… (Foto: vbetnews.com)

Az olasz edzőlegenda irányába még megvan a bizalom, de legalábbis a tisztelet biztosan…! Viszont ha rövidesen nem áll be változás, akkor a szezonnak bajoki álmokkal nekifutó klub ténylegesen a bennmaradásért harcolhat majd a 2017-es szezon hajrájában.

Vajon maga Capello hogyan látja a dolgokat? Beismerő “vereséggel” felállhat önkéntesen egy ilyen edzőlegenda, vagy szégyenszemre megvárja, amíg esetlegesen kirúgják? A kanóc vége ég… – Bummmmm!?

Íme a Super League állása egy fordulóval féltáv előtt

Table