Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Merre tovább, John Terry?

Az angol futball elmúlt két évtizedének egyik legnagyobb ikonja vitán felül a Premier League-ben szereplő Chelsea csapatával trófeák egész sorát felhalmozó John Terry. A kékek kapitánya ezen a nyáron búcsút int a Stamford Bridge-nek, és a jelek szerint a “Fekete vidék” felé veheti az irányt…

FBL-ENG-FACUP-CHELSEA-BRENTFORDVálaszút előtt az egykori válogatott játékos… (fotó: Metro)

A Sky Sports szerint ugyanis két klub is megkereste konkrét ajánlattal Terry-t Anglia legfőbb ipari központjának fővárosából, Birminghamből. Méghozzá a település nevét viselő Birmingham City és a régmúltban BEK-et is nyerő Aston Villa. A két másodosztályú klub amúgy is komoly rivalizálást folytat egymással, most a veterán védő kegyeiért is összecsaphatnak a piacon. A Sky értesülései szerint egy éves szerződést ajánlanának a 36 esztendős kiválóságnak.

Sőt, a Birmingham City jelenlegi menedzsere, Harry Redknapp nem is átallott nyilatkozni az ügyben.

“Beszéltem vele, és megkértem, jöjjön hozzánk” – idézi a TalkSPORT Redknapp-et. – “Jelenleg az edzői képzést csinálja. Azt mondtam neki, igazoljon a Birmingham-hez egy vagy két évre, aztán majd meglátja, mihez szeretne kezdeni a jövőben.”

John Terry a West Ham játékosaként ismerkedett meg Redknapp-pal, könnyen elképzelhető, hogy a tapasztalt tréner személye döntő lesz az átigazolást illetően. A többek között öt bajnoki címet és egy BL-t nyerő középhátvéd komoly erősítést jelenthetne a Championshipben.