Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seria A: Újabb olasz klub keresi új tulajdonosát!

Az olasz Fiorentinát 2002 óta irányító Della Valle család kijelentette, hogy kész megválni a firenzei csapattól.

(Kép: fourfourtwo.com)

A klubot a csőd elől megmentő, 2002-es hatalomátvételükkor még megváltóként érkező Della Valle család mára szép lassan a Fiorentina szurkolók célpontjává vált. A drukkerek elégedetlenségének legfőbb oka, hogy a tabella első felében lehorgonyzó, legutóbb is 8.-ként végző Fiorentina teljesítménye kapcsán nem várható el az igazán nagy kiugrás.

A “violák” szimpatizánsai kifogásolják, hogy a vezetőség nem áldoz kellő összegeket a csapat megerősítésére, továbbá a klub régen nyert már valamit is, a nemzetközi porondon – többnyire az Európa-ligában – sem sikerül még csak maradandót sem alkotni, ráadásul a szurkolók szerint a klub vezetősége nem képes, és nem is akarja megtartani legnagyobb értékeit.

A szurkolók elégedetlenségét csak tetőzte, hogy úgy tudni, hogy a “Fio” kulcsemberei, mint Borja Valero és Fernando Bernardeschi távoznak a nyáron. Előbbi visszatérhet Spanyolországba, míg utóbbit számos európai nagy csapat – pl. Juventus, Chelsea – hívja (…) Vasárnapra meg is jelent a következő felirat egy drapérián az Artemio Franchi stadion kerítésén: “Még a családi ezüstöt is eladnátok! Della Valle, távozzatok!”

A Della Valle család a hét elején megelégelte a már régóta tartó szurkolói követelőzést, és kijelentette, véget szándékozik vetni a viaskodásnak. “A szurkolók általános elégedetlenségének tükrében az ACF Fiorentina tulajdonosai bejelentik, hogy teljesen felkészültek arra, hogy eladják a klubot. Meghallgatunk mindenkit, akinek elképzelése van a klub megvásárlását illetően. Úgy érezzük itt az idő, hogy előlépjen az, aki igazán szereti a lila mezt. és hisz abban, hogy más elképzelések szerint tudja menedzselni, irányítani a klubot! A tulajdonosok várják a konkrét ajánlatokat, első sorban természetesen azoktól, akik valóban a lila dressz megszállottjai, és kellő motiváltsággal illetve szükséges szilárdsággal rendelkeznek ahhoz, hogy egy ilyen igényes klubot irányítsanak, mint a Fiorentina!” – Áll mindez a klub hivatalos honlapján is megjelenő tulajdonosi közleményben!

Kíváncsian várjuk a firenzei helyzet végkifejletét, ahogy azt is, jelentkezik-e a mostani módi szerint – az AC Milan, vagy az Internazionale megvásárlása után – egy újabb kínai befektető, aki egy patinás olasz klubot kaparinthat meg?!