Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Megszenvedett az előnyért a Videoton

Csak a hajrában tudta megtörni a máltaiak ellenállását a magyar ezüstérmes.

scepovic

Előzetesen a Videoton számított a találkozó esélyesének, igen ám, de a Balzan tulajdonképpen azt játszotta, ami egy játszó csapat ellen eredményre vezet. Hiába vezetett több támadást a magyar egylet, ugyanakkor a máltaiak sem adták fel a támadás lehetőségét, olykor – ha végig a futballra koncentráltak volna – el-eljutottak a tizenhatos előterébe. Ami pedig a székesfehérváriakat illeti, sem Scepovic, sem Lazovic nem tudott mit kezdeni a kemény, többször alattomos megmozdulás ellen. S ahogy haladt előre az idő, úgy vált veszélyesebbé a Videoton, ám a macedón játékvezető többször is érthetetlen ítéletével borzolta a kedélyeket: nem büntette a vendégek alattomos odalépéseit, illetve elmaradt egy tizenegyes is, amely során gólt sem ítélt. Történt, hogy Nego beadása közben Lazovicsot visszarántották, míg az érkező Hadzic a hálóba fejelt. A spori azonban mindenki legnagyobb meglepetésére kifelé ítélt szabadrúgást, mondván a szerb támadó feldobta magát. Ezt követően is vitatható ítéleteivel került középpontba a macedón játékvezető, aki lesen állította meg Scepovicsot, aki inkább volt egyvonalban védőjével, mint előrébb. A hajrában aztán előbb Paul Fenech és Suljic kakaskodás, Kaljevic pedig reklamálás miatt kapott lapot.

suljic

A második félidőben bátrabban kezdett a máltai együttes, Ryan Fenech szabadrúgását követően például Kovácsiknak kellett nagyot védenie. A másik oldalon viszont hatalmas ziccer maradt ki: szögletet követően valahogy Bódi elé került a játékszer, aki egyből rálőtte, s ha nincs Oliveira, majd Janjusevic, megszerezhette volna a vezetést a Videoton, amely egyre inkább fokozta a nyomást, igaz, hátul olykor-olykor bizonytalankodott a magyar ezüstérmes. Viszont Géresi beállásával sokkal aktívabb, és veszélyesebb lett a Vidi, amely próbálta feltörni a szigetországiak kapuját, de még büntetőből sem ment. A fiatal Géresi kétszer lőhetett, de egyszer középre, másodikra pedig már jobban helyezte a fiatal támadó, de Janjusevic – aki korábban egy ízben a Vasas kapuját is védte – bravúrral oldalra tolta. S aztán csak befújta a tizenegyest a macedón sporttárs, miután Lazovicsot felborították, ám Scepovic a lécre bombázott. Ez azonban nem szegte kedvét a piros-kékeknek, akik továbbra is támadtak, viszont ezzel hátul olykor kinyíltak Juhászék, mígnem Scepovic remek labdát kapott Géresitől, és végre sikerült bevennie Janjusevic kapuját. Nagyon meg kellett érte szenvednie a hazaiaknak. Ráadásul jubileumi találat volt, hiszen 109-ik nemzetközi kupameccsén a 150. gólját szerezte a Videoton. A végéig aztán még két nagyobb helyzete, és egy ziccere adódott a magyar csapatnak. Lazovic ugratta ki Géresit, aki előbb becsapta Savicsot, centerezését viszont Scepovic nem tudta kapuba sodorni. Aztán a legvégén Scepovic fejesét védte Janjusevic, viszont a kipattanót Lazovic közeli emelését már nem tudta kiszedni a földön ülő kapus. Így, ha szenvedve is, de megszerezte a megnyugtató előnyt a Videoton.

Videoton – Balzan 2-0 (0-0)
Pancho Aréna, 2000 néző, vezette: Jakimovski (macedón)
Gólszerzők: Scepovic (79.), Lazovic (90+4.)
Sárga lapok: Savic (22.), R. Fenech (40.), P. Fenech (45+2.), Kaljevic (45+2.) ill.: Suljic (45+1.), Stopira (60.), Juhász R. (61.)
Kiállítva:

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász R., Fejes, Stopira – Bódi (Géresi, 63.), Varga J. (Pátkai, 54.) – Hadzic, Suljic, Lazovic – Scepovic. Vezetőedző: Marko Nikolic

Balzan: Janjusevic – Savic, Oliveira, Serrano, Bezzina – Ljubomirac (Lecao, 77.), P. Fenech, R. Fenech, Effiong (Grima, 90+3.) – Kaljevic, Cadu (Lepovic, 83.). Vezetőedző: Marko Micovic

Gavalovits Sándor