Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mélyponton a magyar válogatott a világranglistán, németek az élen

A Konföderációs Kupa végeztével frissül a FIFA-világranglista, melynek élén nem sok meglepetés vár ránk. És ahogy arra számítani lehet, az Andorra elleni zakónak is meglesznek a várt hatásai.

Kép: Origo

Kép: Origo

Az ESPN hétfő délután írta meg, miként változik majd a világranglista (a FIFA honlapján még mindig a korábbi, még nem frissített verzió van kint). Lássuk az érdekesebb változásokat!

Németország egy hétvégén lett U21-es Európa-bajnok és Konföderációs kupagyőztes (a tartalékcsapattal) – gyakorlatilag semmi sem menthette meg őket a világranglista első helyétől. A németek Brazíliát és Argentínát megelőzve kerülnek majd a csúcsra, mögöttük a negyedik helyet pedig Portugália szerzi majd meg. Chile három helyet csúszik vissza és a hetedik lesz majd, ugyanis csak egy meccset nyertek meg a Konfö. Kupán – hiába játszottak döntőt.

Svájc négy helyet javítva az 5., Lengyelország pedig történelme legjobb helyezését hozva a 6. A Lengyelek amúgy tavaly előtt soha nem jutottak még be a legjobb 15-be se, így ez a szereplés kimondottan dicséretes a részükről. Az alábbi csapatok szárnyalásának Kolumbia, Franciaország és Belgium isszák meg a levét: ők a 8, 9, 10. helyre esnek vissza.

Hollandia a 32. helyre süllyed, míg az USA a 35.-re – ez azonban semmi a magyar válogatott mélyrepüléséhez képest. Magyarország a 24.-ről sorol vissza 57.-nek, ami a legrosszabb eredményünk az elmúlt 7 évben.

A júliusi ranglista első 20 helyezettje

1. Németország
2. Brazília
3. Argentína
4. Portugália
5. Svájc
6. Lengyelország
7. Chile
8. Kolumbia
9. Franciaország
10. Belgium
11. Spanyolország
12. Olaszország
13. Anglia
14. Peru
15. Horvátország
16. Mexikó
17. Uruguay
18. Svédország
19. Izland
20. Wales