Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiárusítást tart a Manchester City

A tavaly kölcsönadott játékosok visszatérnek a klubhoz, de nagy részüket valószínűleg eladják a nyáron. Pep Guardiola legtöbbjükre nem tart igényt, így a City végleg megválhat tőlük.

Nasri-Samir

Az ESPN számolt be arról, hogy forrásaik szerint több játékost is eladhatnak majd a nyáron a Manchester City-nél. Közéjük tartozik például Samir  Nasri is, aki tavaly a Sevillánál szerepelt kölcsönben és nem is játszott rosszul, a kékek viszont mégsem tartanak rá igényt. A 30 éves középpályást nem adnák újra kölcsön, inkább jó pénzért túladnának rajta: a francia karmester várhatóan nem tér vissza Sevillába, ahonnan távozott Jorge Sampaoli, inkább új csapat után nézne. 10 millió font lehet a kikiáltási ára.

Joe Hart maradására sincs túl sok esély. Az angol válogatott hálóőr az előző szezont Olaszországban, a Torino együttesénél töltötte, Pep viszont nem számol vele. A City az elmúlt egy évben 52 millió fontot költött a kapus poszt erősítésére (Claudio Bravo és Ederson Moraes is érkezett), így Hart jelenléte már tényleg nem tűnik indokoltnak. A West Ham és a Newcastle is kölcsönvenné őt, de a manchesteriek nem várnák meg, amíg lejár Hart szerződése (egy éve van még). Most még kaphatnak érte pénzt: 18 millió font jöhet be érte.

Mangala a Valenciában játszott tavaly és nem sok pozitív élményben lehetett része. A katalán csapat szörnyű éven van túl és ez Mangala szempontjából sem jelent sok jót. A védő várhatóan nem tér vissza a City-hez, a Lyon érdeklődik iránta. Mondjuk őt legalább el akarják vinni – szerencsétlen Bony-nak még kérője sincs. Igaz, az elefántcsontparti csatár egy ilyen pocsék kölcsönjáték után nem is kell, hogy csodálkozzon ezen. A Stoke-nál 11 meccsen kétszer vette be a kaput, ami nem sok jót jelent számára.

Az első keretből izgulhat még a jövőjét illetően Delph, Nolito, Iheanacho és Fernando is – ha érkezik értük jó ajánlat, eladnák őket. A fentebb taglalt négy játékos eladásából egyébként 100 millió fontos bevételre számítanak, ehhez jöhetne még hozzá a Delph-ék eladásából befolyó összeg, valamint a már eddig is meglévő bevétel Enes Unal és Mooy eladása után (20 millió).