Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: Ronaldo az ösztönös zseni! Íme a brazil 30 legszebb csele

Immáron hat esztendeje, hogy visszavonult, kilenc esztendeje, hogy elhagyta Európát a valaha volt egyik legjobb labdarúgó, a sokak által elsőnek és igazinak tartott Ronaldo, teljes nevén Ronaldo Luis Nazário de Lima. A Selecao világbajnoka maga volt a megtestesült futball, egy ösztönös zseni, akinek nem kellett tanítani a futballt, mert az ott csörgedezett az ereiben. Ő volt a “Fenomén”, akinek cseleit és góljait éveken át leste a világ, mára viszont kissé feledésbe merült a neve. Köszönhető ez a “névrokon” Cristiano Ronaldo színre lépésének, avagy a google képkereső is csak a portugállal szórja tele a képernyőt a sima Ronaldo keresőszóra. A fiatalok tán nem is ismerik, csak hallottak róla, sokak emlékezetében pedig megkoptak a zseni mozdulatai, aki volt a Barcelona és a Real Madrid játékosa, megjárta az Intert és az AC Milant, első európai állomása pedig a PSV Eindhoven volt. Jöjjön most egy zseniális összeállítás, lapozzuk fel az elfeledett halovány emlékeket, avagy íme Ronaldo 30 legszebb csele…

Ronaldo brazil

Ronaldo európai klubkarrierje gól/meccs mutatóban (grafika: FociClub.hu)

Zlatan Ibrahimovic  bárdolatlan és szókimondó, helyenként öntelt és nagyképű stílusát mindenki ismeri, aki követi a labdarúgás világát. Ritkán fényez másokat, ám példaképe neki is volt. A svéd klasszis így nyilatkozott korábban Ronaldo Luis Nazário de Lima kapcsán:

„Azt hiszem, Ronaldo, a Fenomén volt a legjobb. Számomra ő a futball, róla szólt a foci. Akármit csinált, csak azt mondtam rá, »wow«. Ahogy cselezett, ahogy futott. Ő természetes volt, nem valami, amit úgymond felépítettek. Született tehetség volt, nem az edzésektől lett ilyen. Egyedülálló.”

Íme Ronaldo 30 legszebb csele