Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentett visszavonulását az osztrák válogatott magyarja

Az osztrák-magyar Eb-meccsen énekelte a magyar himnuszt, korábban pedig élesen kritizálta a magyar futball vezetőit az a Garics György, aki Szombathelyről indult, bécsi fiú, majd pedig osztrák válogatott lett. Egy tehetség, akit anno elmart a magyar futballközeg, egy másik nemzet címeres mezét képviselte, de mindig is magyarnak érezte magát. A minap bejelentette visszavonulását az egykori tehetség, a ma már 33 esztendős hátvéd…!

223490_garics_gyorgy

Garics György Szombathelyen született, s már 6 esztendősen 1990-ben a Haladás igazolt labdarúgója volt. Nyolc esztendőn át pallérozódott a magyar közegben, majd 14 esztendősen élt a kínálkozó lehetőséggel, a bécsi Rapid Wien játékosa lett.  Még csak 18 éves volt, amikor debütált a profik között. Tétmérkőzésen 95 alkalommal ölthette magára a Rapid mezét, mellyel osztrák bajnok lett, és nem mellesleg ezen periódus alatt 25 alkalommal szerepelt az osztrák U21-es válogatottban.

Magyarország végérvényesen 2006-ban vesztette el Garicsot, amikor is nem csak a Napoli szerződtette, de az osztrákok is meggyőzték, s debütált tétmeccsen a felnőtt válogatottban. Az olasz kaland 9 éven át tartott, a Napoli utána az Atalanta, majd pedig a Bologna csapatát erősítette a kiváló hátvéd, aki 217 tétmeccset játszott a három klubban. Karrierje utolsó állomáshelye a német Bundesligától tavaly búcsúzó Darmstadt volt, melytől még augusztusban elköszönt. Mostanra a döntés is megérett, a labdarúgó bejelentette visszavonulást.