Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Győzelemmel kezdtek az Ágyúsok – VIDEÓ

A helyszín Ausztrália volt, ahol az Ágyúsok megkezdték a felkészülésüket az elkövetkező Premier League idénybe. Az első ellenfél a Sydney csapata volt, akivel összemérték a tudásukat.

ozil

Petr Cech állt a kapuban, és az első játékrészben nem is igazán akadt dolga. Az alap hangulatát rögtön megadták az Ágyúsok a mérkőzésnek, miután a 4. percben egy szögletet követően Mertesacker látványosan juttatta az ausztrálok hálójába a labdát. Az első félidőben az angolok domináltak, azonban több találtot nem tartogatott az első 45 perc.

A második játékrészben növelhette volna az Arsenal az előnyét. A Sydney játékosa keményen lépett fel ellenfelével szemben, a jutalma büntető lett. Welbeck állt a labda mögé, azonban balszerencséjére a kapus érezte az irányt, és hárítani tudta a löketet. Az eset az 56. percben történt. A 83. percig kellett várni az újabb találtra az Ágyúsoktól. Lacazette vette be az ausztrálok kapuját, és ezzel beállította a 0:2-es végeredményt. Győzelemmel kezdte meg a felkészülést az Arsenal csapata.

Sydney FC – Arsenal 0:2 (0:1)
Helyszín: Labdarúgó Stadion, Sydney
Gólszerzők: – ill. Mertesacker (4.), Lacazette (83.)

Sydney FC: Redmayne – Carney, Buijs, Ryall, Zullo – Brillante, O’Neill – Simon, Brosque, Retre – Lokolingoy Vezetőedző: Arnold

Arsenal: Cech (Martinez 46.) – Bielik (Maitland-Niles 73.), Mertesacker (Xhaka 72.), Kolasinac (Monreal 72.) – Nelson (Nketiah 70.), Coquelin (Oxlade-Chamberlain 70.), Willock (Elneny 69.), Bramall (Malen 72.) – Özil (Iwobi 68.), Walcott (Giroud 70.) – Welbeck (Lacazette 68.) Vezetőedző: Wenger

https://www.youtube.com/watch?v=bpGRBhpq-qc

https://www.youtube.com/watch?v=GXL9yN4Jofs

Az Arsenal a mai napon mérkőzött meg a Sydney együttesével, de még egy kis időt el fog tölteni Ausztráliában, mivel július 15.-én, szombaton a következő ellenfél a WS Wanderers együttese lesz. Ezt követően Kínába látogat a csapat. A Bajnokok Nemzetközi Kupájában, Sanghajban a Bayern Münchennel mérik össze majd a tudásukat az Ágyúsok. A csapat augusztus elején játszik a Chelsea-vel az FA Community Shield-ért, azonban előtte még az Emirates kupán is bizonyítaniuk kell.

Felkészülési meccsnaptár

júl. 13. Sydney – Arsenal
júl. 15. WS Wanderers – Arsenal
júl. 29. Bayern München – Arsenal
júl. 29. Arsenal – Benfica
júl. 30. Arsenal – Sevilla

kép: talksport

Nagy Gábor