Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Gólparádé és manchesteri győzelem Los Angelesben! – videóval

Az elmúlt hajnalban két-két MLS és Premier League csapat is játszott egymással a tengerentúlon a felkészülés jegyében. A két találkozó közül a Los Angeles Galaxy – Manchester United összecsapás volt a kiemelkedőbb, melyből óriási gólparádé és angol-siker lett, míg a Philadelphia sem bírt ellenfelével.

IMG_20170716_100109Giovani dos Santos (jobbra) lőtte a Galaxy mindkét gólját a Manchester United elleni felkészülési meccsen (forrás: twitter.com/LAGalaxy)

A Los Angeles-i StubHub Center lelátóin közel 26 ezer drukker volt kíváncsi a helyi Galaxy és a Manchester United barátságos mérkőzésére. Már az első félidőben a lényegi kérdéseket eldöntötték a Vörös Ördögök – a szünetig három gólt lőtt a José Mourinho által irányított együttes. Rashford már a második percben betalált, majd a huszadikban újra, hat minutummal később pedig az első félidei gólok sorát Fellaini zárta.

A fordulásra teljes sorcsere jött mindkét oldalon, s ekkor mutatkozott be Lukaku is a Unitednél, majd a manchesteri klub folytatta a gólgyártást. A 67. percben Mkhitaryan, majd a 72.-ben Martial is betalált, s ezzel a PL-klub góljainak sora zárult is, ekkor 0-5 volt az állás. A hazaiaknak sikerült két becsületgólt összehozniuk, mindkettőt dos Santos révén, így hét találatot hozva, 5-2-es Manchester United-siker született a Los Angeles Galaxy otthonában.

Los Angeles Galaxy – Manchester United • 2-5 (0-3)
Helyszín: StubHub Center, Carson – 25.667 néző
Gólszerzők: dos Santos (79., 88.), ill. Rashford (2., 20.), Fellaini (26.), Mkhitaryan (67.), Martial (72.)

https://youtu.be/gVjcpWup8JA


Szintén az elmúlt hajnalban, de még a Los Angeles-i meccs előtt a Philadelphia Union a Swansea ellen lépett pályára.

A Philadelphia korán előnybe került, hiszen a 6. percben Sapong talált be büntetőből, ám a Swansea egy alkalommal többször találta be a szünetig, azután viszont egyszer sem. Nem úgy, mint a Union, amely Simpson révén az 58. minutumban lőtt góljának köszönhetően hozta 2-2-es döntetlenre a találkozót.

Philadelphia Union – Swansea City • 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Sapong (6. – büntetőből), Simpson (58.), ill. Bartley (28.), Jordan Ayew (40.)

Nagy Dávid