Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chicharito visszatér a PL-be! – hivatalos

A német Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen is megerősítette a hírt miszerint mexikói támadójuk két szezon után búcsút int a gyógyszergyári egyesületnek és visszatér a Premier League-be.

Chicharito978

A német élvonalbeli bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen is megerősítette a hírt miszerint, megegyezett a PL-ben szereplő West Ham United együttesével és Javier Hernandez visszatér a Premier League-be. Javier Hernandez a következő napokban Londonban utazik, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és a személyes feltételeket is szerződésbe foglalják.

A 29 esztendős mexikói támadó számára nem lesz ismeretlen az Premier Leauge hiszen 2010 és 2015 között a Manchester United játékosa volt, ahol összesen 157 mérkőzésen 59 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. A Chicharito becenévre hallgató támadó 2014/15-ös szezont a La Ligában szereplő Real Madrid együttesénél töltötte kölcsönben, azonban a madridiak nem tartottak igényt a szolgálataira és Hernandez visszatért Manchesterbe. A 2015-ös nyári átigazolási szezon hajrájában a mexikói mégis klubot váltott és a Bundesligában szereplő Leverkusen együtteséhez igazolt 7 millió fontért. A gyógyszergyáriaknál Chicharito ismét magára talált és két szezonja során 76 mérkőzésen 39 gólt termelt.

A rutinos gólerős támadó a mexikói válogatottnak is meghatározó alakja hiszen 2009 óta szerepel a nemzeti csapatban is. Sőt Mexikó történetének ő a legeredményesebb góllövője is 48 találattal amit 96 mérkőzésen ért el.

A 29 esztendős mexikói támadó a West Ham harmadik nyári szerzeménye Pablo Zabaleta, és Joe Hart után. A mértékadó transfermarkt portál a játékos piaci értékét 18 millió euróra taksálja.

Forrás: WHU hivatalos oldala

O.G.