Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Mourinho nem engedi el a rutinos szélsőt! – sajtóhír

A portugál menedzser nem kíván megválni a rutinos szélső középpályástól. A The Sun információi szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United trénere, José Mourinho visszautasította a Stoke City ajánlatát Ashley Young játékjogáért cserébe…

young-minta-dipinjamkan-ke-klub-lain

A 32 esztendős Ashley Young számára annak idején rendkívül komoly jövőt jósoltak, méghozzá nem alaptalanul. Az Aston Villában remekelt fiatal korában, s emellett a birminghami csapat is oda tartozott néha-néha az élcsapatok közé. Akkoriban többször is beválasztották a szezon legjobb csapatába a Premier League berkein belül, illetve egyszer az idény legjobb fiataljának járó elismerést is bezsebelhette. 

A szintlépés 2011 nyarán jött el nála, amikor is a Manchester United leigazolta nem kevesebb, mint 18 millió euró ellenében. Első szezonja biztatóan indult, azon a bizonyos Manchester United – Arsenal 8-2-es mérkőzésen két találatot és három gólpasszt jegyzett. Összességében remekül teljesített a 2011/2012-es kiírás során. Aztán jöttek a gondok… Egyre több és több komolyabb sérülés hátráltatta a folyamatos játékban, mely időközben a teljesítményén is meglátszódott. Ashley Young talán közel sem hozta ki magából azt, ami benne rejlett. Egyáltalán nem kizárt, hogy a 2011/2012-es szezon után még nagyobb szintre emelkedhetett volna, s posztját tekintve ott lett volna a legjobbak között a világon, de ezt persze már sohasem tudhatjuk meg…. Young a Manchester United színeiben ezidáig 164 tétmérkőzésen léphetet pályára, melyek során 14 alkalommal volt eredményes illetve 32 gólpasszt osztott ki a társai között. 

Németh Boldizsár